NIEUWSFLITS 28

  • Zomerperiode 2017

  • Tuinwerkzaamheden

  • Ontruiming

  • Kast geplaatst

  • Verhuizing

  • Heup gebroken

  • Burendag

  • Bankstel

  • Kinderbedje

  • VW-Transporter

House of Hope Deventer

Zomerperiode

Je zou denken dat we het als House of Hope in de zomerperiode wat rustiger aan zouden hebben gedaan. Terugblikkend kunnen we alleen maar constateren dat niets minder waar is, ook in de zomer van 2017 werden er namelijk veel hulpvragen bij ons ingediend. We zijn trots op het team van House of Hope dat zich altijd maar weer trouw inzet om de ander te dienen. Het is onmogelijk om alles te vermelden maar we geven hieronder een beknopte omschrijving van de zaken die zo de revue hebben gepasseerd.

Tuinwerkzaamheden

Via het Sociale Team werden wij in contact gebracht met een gezin, waarvan twee rolstoelafhankelijk. Ze beschikken over een tuin maar omdat de tegels schots en scheef liggen werd bij ons een verzoek ingediend om deze tuin rolstoel toegankelijk te maken. We zijn flink aan het sleuren geweest maar het resultaat mag er zijn. Bewoners zijn helemaal in hun nopjes.

Ontruiming

Een jonge man heeft onlangs een hersenbloeding gehad en mede omdat hij ook rolstoelafhankelijk is geworden was het niet meer mogelijk om thuis te kunnen blijven wonen. De woning stond boordevol met van alles en nog wat en het bleek een hele klus om dat leeg te krijgen. Totaal hebben we hier 92 uur aan gewerkt en 5600 kg afgevoerd.

Kast geplaatst

Het is altijd mooi om te zien hoe goed zaken op elkaar aansluiten. We kregen een mooie slaapkamerkast aangeboden die we dezelfde dag nog weer door konden geven aan iemand die dringend op zoek was naar een slaapkamerkast. Het betrof een onlangs gescheiden vrouw die geen financiële middelen meer heeft om een kast aan te schaffen. Nu kan ze al haar kledingstukken, die op de vloer lagen, weer netjes opbergen.

Verhuizing

Via het Sociale Team werden we gevraagd om te helpen bij een verhuizing. Deels was dit al gebeurd maar het lukte maar niet om enkele kamers nog leeg te krijgen. “Hulpbronnen” lieten het afweten en de vrouw stond er min of meer alleen voor. En dat is lastig als je ook nog eens op de 4e verdieping woont. Met een groot team hadden we deze klus toch redelijk snel weer geklaard.

Heup gebroken

Vrijwilligers van House of Hope hebben al lange tijd contact met een alleengaande, oude vrouw. Regelmatig wordt ze bezocht en proberen we haar met verschillende zaken te helpen. Met een buurvrouw had ze afgesproken dat als haar gordijnen ’s morgens niet open waren, er iets aan de hand zou kunnen zijn. Een goede afspraak zo bleek. ‘s Avonds was ze gevallen in de badkamer en had haar heup gebroken. Ze heeft daar uren lang gelegen, totdat de buurvrouw de andere dag de alarmdiensten had ingeschakeld. Omdat de woning stampend vol was, was het voor de hulpdiensten bijna niet mogelijk om de vrouw de woning uit te krijgen. Tijdens haar revalidatie hebben we, in overleg met de betreffende vrouw en het Sociale Team ons ingezet om de woning meer begaanbaar te maken.

Buren dag

Als House of Hope hebben we ook meegedaan aan de Nationale Burendag van het Oranjefonds. In Deventer hebben we de samenwerking gezocht met andere
partijen en we kijken op een bijzondere goede dag terug. Er zijn veel mensen bij ons op bezoek geweest en we hopen hiermee ook een signaal te hebben afgegeven dat we ons voor de samenleving willen inzetten.

Bankstel

Een gezin dat via House of Hope in Borgele in contact met ons is gekomen had een bankstel dat dringend aan vervanging toe was. Gelukkig hadden we nog een prachtig rood bankstel staan waarmee ze erg blij zijn. Ook hebben we gelijk een andere bureaustoel gebracht.

Kinderbedje

Via Iriszorg kwam het verzoek binnen of wij een moeder konden helpen die dringend op zoek was naar een kinderledikantje. “Toevallig” hadden we nog een prachtig exemplaar staan en werd deze hulpvraag in no-time opgelost!

VW-Transporter

We beschikken als House of Hope over 2 aanhangers die wekelijks worden ingezet voor de meest uiteenlopende klussen. Dit vraagt nogal wat van de trekkende auto en daarom hebben gekozen voor een wat krachtiger trekkend vermogen. We beschikken nu dus ook over een prachtige bus!

WIJ HELPEN MENSEN

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die, vanuit een christelijke identiteit, de helpende hand reikt naar hen die zich in een knelsituatie bevinden zonder hierbij onderscheid te maken naar religie of herkomst.

We willen een open en respectvolle ontmoeting tussen mensen stimuleren, de leefbaarheid in de wijk/stad vergroten en het persoonlijk welzijn van mensen bevorderen.

Onze slogan is dan ook: “Wij helpen mensen“.

Bouwt u mee aan “ons” HUIS!

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 46 “bouwers”betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar VIJFTIG (50) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”
rekeningnummer:
NL24INGB0006598110
HOUSE OF HOPE

Info over House of Hope:
Bezoekadressen : zie onze website voor openingstijden en aanvangstijden voor lunch en diner!

Rivierenwijk, Grevelingenstraat 1, Deventer
Borgele, Dreef 1, Deventer
Telnr. : 06-22783677
Email : info@houseofhopedeventer.nl
Website : www.houseofhopedeventer.nl

GIFTEN ZIJN WELKOM op rekeningnummer:
NL24INGB0006598110 t.n.v.
Stichting House of Hope Deventer
Uw gift is fiscaal aftrekbaar

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

House of Hope wil mensen in Deventer bemoedigen en opbouwen door praktische hulp te verlenen en zo hun ‘welzijn’ vergroten.