NIEUWSFLITS 29

 • Kerstbuffet

 • Bakker Nollen

 • Kapster Anneke

 • Dressoir

 • Ingewikkelde verhuizing

 • Koken bij Philadelphia

 • Berging

 • Spaarpotje

 • China City Deventer

 • Storm

 • Knelsituatie

 • Administratieve en Financiële hulp

 • Kerstbrunch in de Schalm

 • House of Hope Deventer

House of Hope Deventer

Kerstbuffet

Het Kerstbuffet was een groot succes. Door het keukenteam van House of Hope werd een overheerlijk buffet gemaakt waaraan zo’n 60 personen hebben  deelgenomen. Verrassing was dat er op een gegeven moment zangers, compleet met gitaren, saxofoon en trompetten, een aantal Kerstliedjes ten gehore bracht.

Bakker Nollen

Nieuw! Vers brood halen bij bakkerij Nollen in winkelcentrum Colmschate! Onlangs heeft bakkerij Nollen haar deuren geopend in het winkelcentrum Colmschate. Hun slogan: “vers brood halen bij bakkerij Nollen” heeft voor House of Hope wel een hele letterlijke betekenis. De bakkerij heeft namelijk besloten om elke week 10 verse broden te geven die gebruikt kunnen worden voor de gratis lunches van House of Hope op de maandag en dinsdag! Geweldig, we zijn daar enorm blij mee!

Kapster Anneke

Zeer regelmatig zet kapster Anneke haar talenten in om de bezoekers van House of Hope te knippen. Een talent waar velen heel dankbaar gebruik van maken!

Dressoir

Regelmatig krijgen we prachtige spullen aangeboden, waarmee we meestal gelijk weer iemand heel blij mee kunnen maken.

Ingewikkelde verhuizing

Limor (ondersteuning en rehabilitatie) heeft samen met het Sociale Team een verzoek bij House of Hope ingediend om te helpen bij een ingewikkelde situatie. In een zeer klein huisje woonden vele familieleden en dit leidde tot een onhoudbare situatie. We hebben de familie naar verschillende plekken kunnen verhuizen. Vanwege de privacy kunnen we daar verder niets meer over zeggen, behalve dat de rust is teruggekeerd.

Koken Philadelphia

Philadelphia is een landelijke zorginstelling. Zij begeleiden mensen met een verstandelijke beperking en willen dat hun cliënten mede dankzij hun werk gelukkig kunnen zijn. En het beste uit zichzelf kunnen halen. Zij doen dat werk vanuit een christelijke visie. Met hart en ziel, elke dag weer. En met verantwoordelijkheidsbesef, passie, aandacht en professionaliteit. Zij hebben een aantal jaren geleden een verzoek bij House of Hope ingediend om zo af en toe eens voor hun bewoners te koken. Sindsdien koken we 1 x per maand en van beiden kanten beleven we daar veel plezier aan. Hartstikke leuk om te doen en ook
de bewoners vinden het geweldig. Het begint een vaste gewoonte te worden om ook Annelies, onze nagelstyliste, mee te nemen en ook dit vinden de
bewoners heel erg leuk. Wil je ook meehelpen neem dan eens contact op met Rose Berkelaar 06-44380526

Berging

Via het Sociale Team werden we in contact gebracht met een vrouw met ernstige mobiele beperkingen. Het lukte haar maar niet om de berging opgeruimd te krijgen. Na een ochtend te hebben gewerkt ziet de situatie er al weer heel anders uit.

Spaarpotje

Het project spaarpot van House of Hope begint zijn vruchten af te werpen. Zoals al eerder opgemerkt hebben we in Deventer honderden spaarpotten uitgezet die mensen zelf kunnen gebruiken om iemand te bemoedigen. Onlangs kregen wij de inhoud van een spaarpot die we hebben gebruikt om voor iemand een prachtig bureau te kopen. Eerst hadden we een laminaatvloer gelegd en als verrassing een bureau geplaatst voor de dochter die dringend een plekje nodig had om te
studeren. Gisteren hoorde ik een hele aparte manier om telkens wat geld in het House of Hope spaarpotje te doen. Een familie heeft met elkaar afgesproken dat als iemand per ongeluk een wind laat er een donatie in het potje gedaan moet worden. Enigszins verontrustend is wel dat het potje al aardig vol zat!

China City Deventer

De eigenaar van China City heeft ons uit eigen beweging benaderd. Hij vroeg zich af wat we toch voor werkzaamheden verrichten. Hij zag namelijk regelmatig onze
aanhangers en busje door Deventer rijden met het logo “Wij helpen mensen”. Graag hebben we hem over House of Hope verteld, ook dat wij bijvoorbeeld elke maandagavond een eetgroep hebben. Blij verrast waren we dat hij aanbood om op maandag 8 januari de maaltijd te willen verzorgen voor de 25 bezoekers. We hebben heerlijk gegeten! Restaurant China City Deventer (Zwaluwenburg) heeft een heerlijke Chinese, Indische en Kantonese keuken!

Storm

Een alleengaande moeder zat met de handen in het haar want vanwege de recente storm was een complete muur  omvergeblazen die verspreid lag over de tuin en een groot gedeelte van het achterpad. Gelukkig hebben we de zaak weer in orde kunnen maken.

Knelsituatie

Moeder en dochter verkeerden in een lastige situatie. Inboedel was er niet of nauwelijks en gelukkig hebben we als House of Hope heel wat spullen kunnen regelen. Waaronder een bank, stoel, salontafel, kast, bed, beddengoed, wasmachine, servies, e.d. Ook hebben we nog een boodschappenpakket kunnen geven die ons vanuit onze achterban was aangeboden.

Kerstbruch in de Schalm

De Kerstbrunch was net als voorgaande jaren heel gezellig. De grote zaal en de tafels waren mooi versierd. Het buffet zag er verzorgd uit. Het is fijn om te zien dat mensen met elkaar en van elkaar genieten. Na afloop kreeg iedereen een zelfgemaakt papieren tasje mee met daarin een lichtje dat door het papier heen scheen

Administratieve en financiële hulp

In het afgelopen jaar zijn er zo’n 35 mensen geholpen met hun administratieve en financiële situatie. Naast budgetbeheer, verzoeken voor kwijtschelding gemeentelijke belastingen, aanvraag toeslagen en de jaarlijkse aangifte  inkomstenbelasting. Budgetbeheer betekent dat we mensen helpen om in de eerste plaats
hun administratie op orde te brengen en te houden, hen leren om ook een bedrag te reserveren voor bijvoorbeeld kwartaal betalingen. Leren sparen voor onverwachte uitgaven. Hoe kan je in bepaalde gevallen besparen. Maar ook begeleiding bij schuldhulp aanvragen. Hen zo nodig onderbrengen bij een bewindvoerder.

House of Hope Deventer

We maken vaak stormachtige situaties mee maar zijn heel dankbaar dat we in veruit de meeste gevallen hulp kunnen bieden. Onderweg hebben we dit plaatje gemaakt wat dit gevoel kenmerkt: stormachtig, maar er is hoop voor de mensen!

WIJ HELPEN MENSEN

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die, vanuit een christelijke identiteit, de helpende hand reikt naar hen die zich in een knelsituatie bevinden zonder hierbij onderscheid te maken naar religie of herkomst.

We willen een open en respectvolle ontmoeting tussen mensen stimuleren, de leefbaarheid in de wijk/stad vergroten en het persoonlijk welzijn van mensen bevorderen.

Onze slogan is dan ook: “Wij helpen mensen“.

Bouwt u mee aan “ons” HUIS!

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 46 “bouwers”betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar VIJFTIG (50) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”
rekeningnummer:
NL24INGB0006598110
HOUSE OF HOPE

Info over House of Hope:
Bezoekadressen : zie onze website voor openingstijden en aanvangstijden voor lunch en diner!

Rivierenwijk, Grevelingenstraat 1, Deventer
Borgele, Dreef 1, Deventer
Telnr. : 06-22783677
Email : info@houseofhopedeventer.nl
Website : www.houseofhopedeventer.nl

GIFTEN ZIJN WELKOM op rekeningnummer:
NL24INGB0006598110 t.n.v.
Stichting House of Hope Deventer
Uw gift is fiscaal aftrekbaar

Deel dit bericht

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

House of Hope wil mensen in Deventer hoop geven door praktische hulp te verlenen en zo hun ‘welzijn’ vergroten.