NIEUWSFLITS

 • Website

 • Toch op vakantie

 • Genomineerd

 • Noodsituatie

 • Verhuizing 1

 • Burendag 2018

 • Maaltijden

 • Woning anders indelen

 • Verhuizing 2

 • Opslagruimte gezocht

 • Bouwers

House of Hope Deventer

Website

In onze vorige nieuwsbrief schreven we er al over maar onze nieuwe website is onlangs in de lucht gegaan. Vooral ons bestuurslid Bas Govers is er erg druk mee geweest en natuurlijk de website-bouwer Close to you fotografie. De site is lekker overzichtelijk en gemakkelijk in het gebruik. Nieuwsgierig geworden? Kijk gerust eens rond.

Toch op vakantie!

Dankzij de “kleine” aanhanger van House of Hope konden wij tóch op vakantie. Vanwege mijn ziekte hadden we heel veel extra spullen nodig om mee te nemen. Hoe moest dat, nu we de caravan hadden moeten wegdoen? Gelukkig bracht House of Hope uitkomst.  Op de foto de aanhanger vlakbij Innsbruck langs de Autobahn.

Houseof hope Deventer Aanhanger

Genomineerd

Evenals in 2016 zijn we ook dit jaar wederom genomineerd als  “Zorgzame Organisatie”. Op 23 november zal in de schouwburg van Deventer, onder leiding van wethouder Jan Jaap Kolkman, bekend worden gemaakt of wij als House of Hope Deventer deze prijs daadwerkelijk in ontvangst mogen nemen.
De nominatie vinden we al een geweldige mooie waardering voor al onze vrijwilligers die zich altijd maar weer met veel enthousiasme inzetten voor onze medemens, maar natuurlijk hopen we op meer!

Houseof hope Deventer Gemeente Deventer.png

Noodsituatie

Via Iriszorg werden wij in contact gebracht met een gezin dat door een hele moeilijke tijd gaat. Man had ernstig letsel opgelopen en is voor een lange periode in het ziekenhuis opgenomen. Vanuit de crisisopvang werd voor moeder en dochter gelukkig een woonruimte gevonden maar, vanwege  omstandigheden, ontbrak allerlei huisraad. Feitelijk hadden ze helemaal niets om de woning in te richten, nog geen theelepeltje. We zijn met moeder naar onze opslag geweest waar ze allerlei  huisraad heeft kunnen uitzoeken. Bij het brengen van de spullen viel het ons op dat er ook op de vloer niets lag. Gelukkig hadden we al eerder ergens een keer een prachtige laminaat vloer mogen ophalen en deze hebben we op een later moment kunnen leggen. Ze zitten er nu weer goed bij en hopelijk zal herstel van de man des huizes voorspoedig verlopen, die trouwens eerst nog een ingrijpende operatie moet ondergaan.

Houseof hope Deventer Noodsituatie 1 House of hope Deventer Noodsituatie 2 House of hope Deventer Noodsituatie 3 House of hope Deventer Noodsituatie 4

Verhuizing 1

Enige tijd geleden hebben we iemand verhuisd vanuit de crisisopvang naar een tijdelijke verblijfplaats (een soort van garage-achtige verblijf). Voor nood een prima oplossing maar niet iets om langdurig te verblijven. Onlangs heeft deze persoon een mooi appartement toegewezen gekregen en hebben we haar wederom geholpen. Eerst alle muren gesausd en daarna verhuisd en  met allerlei huisraad geholpen waaronder een prachtige bank.

House of hope Deventer Verhuizing 1

Burendag 2018

House of hope Deventer Burendag 2018

Als House of Hope hebben we wederom, met verschillende andere organisaties, samengewerkt om invulling te geven aan de Burendag. De weersomstandigheden waren niet super, maar juist daardoor kregen we veel mensen bij ons op bezoek. Voor de kinderen een speciaal toneelstukje over normen en waarden dat telkens weer goed werd bezocht. Ook werden er prachtige bloemstukjes gemaakt, nagels gelakt, lekkere hapjes gegeten enzovoort.

Zie voor meer foto’s onze foto pagina.

Maaltijden

Elke maandag en dinsdag bieden wij een gratis lunch aan en veel mensen maken daar gebruik van. Wij zijn super blij met Bakkerij Nollen (winkelcentrum Flora). Bij hen kunnen we namelijk elke week benodigd brood (gratis) ophalen. Elke maandagavond koken we en tegen minimale kosten van € 3,00 wordt een maaltijd verstrekt.

House of hope Deventer Maaltijden

Woning anders indelen

House of hope Deventer Woning anders indelen 1

Via Humanitas DMW werden we in contact gebracht met hun cliënt om te helpen de woning anders in te delen. Met een flink ploegje een paar uur aan de slag geweest en alles weer naar tevredenheid opgelost!

House of hope Deventer Woning anders indelen 2House of hope Deventer Woning anders indelen 3

Verhuizing 2

Via Interaktcontour werd onze hulp ingeroepen om iemand te verhuizen. Cliënt woonde in slechte omstandigheden en gelukkig konden we hem verhuizen naar een prachtig appartement.

House of hope Deventer Verhuizing 2

Opslagruimte gezocht!

Samen met Cubamigos (we helpen en ondersteunen elkaar geregeld) hebben we op dit moment een prachtige opslagruimte in gebruik. Het is op antikraak basis en de kosten zijn minimaal. Helaas moeten we deze opslagruimte, waarschijnlijk dit jaar en wellicht begin volgend jaar leeg opleveren. Om ons werk goed te continueren zijn we naarstig op zoek naar een andere opslagruimte. Het liefst, zoals nu ook het geval is, begane grond. We slepen namelijk altijd allerlei huisraad heen en weer en dan zijn trappen niet zo handig.

WILT U S.V.P. MET ONS MEEDENKEN?! Suggesties, ideeën… we horen het graag.

Bouwers

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 47 “bouwers” betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar VIJFTIG (50) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”

rekeningnummer:

NL24INGB0006598110

WIJ HELPEN MENSEN

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die, vanuit een christelijke identiteit, de helpende hand reikt naar hen die zich in een knelsituatie bevinden zonder hierbij onderscheid te maken naar religie of herkomst.

We willen een open en respectvolle ontmoeting tussen mensen stimuleren, de leefbaarheid in de wijk/stad vergroten en het persoonlijk welzijn van mensen bevorderen.

Onze slogan is dan ook: “Wij helpen mensen“.

Bouwt u mee aan “ons” HUIS!

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 46 “bouwers”betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar VIJFTIG (50) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”
rekeningnummer:
NL24INGB0006598110
HOUSE OF HOPE

Info over House of Hope:
Bezoekadressen : zie onze website voor openingstijden en aanvangstijden voor lunch en diner!

Rivierenwijk, Grevelingenstraat 1, Deventer
Borgele, Dreef 1, Deventer
Telnr. : 06-22783677
Email : info@houseofhopedeventer.nl
Website : www.houseofhopedeventer.nl

GIFTEN ZIJN WELKOM op rekeningnummer:
NL24INGB0006598110 t.n.v.
Stichting House of Hope Deventer
Uw gift is fiscaal aftrekbaar

Deel dit bericht

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

House of Hope wil mensen in Deventer hoop geven door praktische hulp te verlenen en zo hun ‘welzijn’ vergroten.