NIEUWSFLITS

 • Vinyl leggen

 • Laminaatvloer

 • Snoeien

 • Verhuizing

 • Kerstbuffet

 • Weduwe

 • Echtpaar in nood

 • Ontruiming

 • Zorgzame buurvrouw

 • Parkinson

 • Nieuwe opslag

 • Overzicht bewaren

House of Hope Deventer

Vinyl leggen

We werden benaderd door een “oud” vrijwilliger van House of Hope die zich nu als specialist inzet voor mensen, die zoals hijzelf ook, afkomstig zijn uit Eritrea. Het gezin dat hij begeleidt had zeer recentelijk een grote flat toegewezen gekregen. Inmiddels hadden ze ook al vinyl aangeschaft, dat door de hele flat gelegd moest worden. Ook voor ons is dat wel even slikken want dat is toch een gigantische klus en iets dat we niet altijd zomaar oppakken. Vaak kan er namelijk bij aankoop nog wel iets geregeld worden dat het inclusief leggen is. Maar om dit gezin nu zomaar te laten zitten met hun mooie flat en allemaal rollen vinyl dat ging ons net iets te ver. Een van onze vrijwilligers is zeer handig met het leggen van vinyl en was bereid deze klus, als uitzondering, op zich te nemen.

Vinyl leggen

Laminaatvloer

Enige tijd geleden hadden we dit gezin (vader, moeder en tiener dochter) in nood al flink op weg geholpen. Vader had ernstig letsel opgelopen en voor het inrichten van de woning, toegewezen vanuit crisisopvang, hadden ze letterlijk helemaal niets. Gelukkig hadden we in onze opslag tal van spullen staan waarmee we de flat hebben kunnen inrichten. Ook met een tweedehands laminaatvloer hebben we de flat op één kamer na  in orde kunnen maken. Recentelijk kregen wij nog een prima uitziende laminaatvloer en hebben we het laatste gedeelte, slaapkamer van dochter, ook in orde kunnen maken.  

Laminaatvloer

Snoeien

Iemand had recentelijk een zware operatie ondergaan. Zij zat erg omhoog met een grote hoeveelheid snoeiafval,  waartegen ze de hele tijd vanaf haar ziekbed aan zat te kijken. Gewapend met o.a. een kettingzaag zijn we flink aan de slag gegaan en de tuin ziet er weer prima uit!

Verhuizing

Het Sociale Team bracht ons in contact met een meneer die niet langer zelfstandig op een flat kon wonen en verhuisd moest worden naar een verzorgingshuis. Met een groot team zijn we hier tegenaan gegaan en het grootste obstakel bleek die dag de vele meters die we met de huisraad moesten lopen. Met name in het verzorgingshuis, lange gangen en ook nog een zeer trage lift met allemaal mensen die ook graag de lift in wilden. Maar goed, het is in orde gekomen en meneer zit er weer spik en span bij.

Verhuizing

Kerstbuffet

Het is al weer even geleden maar toch willen we nog even laten weten dat het kerstbuffet, zoals eigenlijk elk jaar, weer een groot succes is geweest. Met zo’n vijftig deelnemers hebben we heerlijk gegeten en een bijzondere gezellige tijd gehad.

Kerstbuffet

Weduwe

Trajectum heeft ons gevraagd om te helpen bij opruimwerkzaamheden. Het betrof een weduwe die na een periode van rouw nu zover was om de draad als het ware weer op te pakken. In de tuin waren tal van zaken blijven liggen en ook in de woning zelf moest veel opgeruimd worden. Zelf staan we er vaak ook versteld van wat er gewoon in één dag tijd allemaal gedaan kan worden. Het ziet er weer prima uit!

Weduwe

Echtpaar in nood

Door het Bijzondere Zorg Team en Interakt Contour werd de hulp van House of Hope ingeroepen bij een heel lastige situatie. De woning van een echtpaar op hoge leeftijd stond afgeladen vol, wat tal van problemen met zich meebracht. We kunnen er niet teveel over zeggen behalve dat de woning, na ruim 6000 kilo te hebben afgevoerd en weer schoongemaakt te zijn, er weer prima uitzag

Een lastige en vermoeiende klus maar met een prachtig eindresultaat. De samenwerking met de toegewijde mensen van Interakt Contour en het Bijzondere Zorg Team was ook helemaal top!

Ontruiming

We werden benaderd door Dimence die onze hulp vroeg bij een van hun cliënten. Meneer woonde in een flat (vierde etage zonder lift) en deze moest volledig ontruimd worden. Hij leefde totaal geïsoleerd en beschikte dus niet over hulpbronnen die hem daarmee zouden kunnen helpen.

Fysiek en psychisch was hij niet in staat om zelf ook maar iets te doen.  Met een groot team zijn we er tegenaan gegaan en hebben na één dag werken de hele flat en berging kunnen ontruimen. Een bijzondere klus want onder een berg troep op het balkon troffen we een nestje jonge duiven aan.

Zorgzame buurvrouw

We werden benaderd door iemand die zich ernstig zorgen maakte over haar buurvrouw. Bij nader onderzoek door ons bleek dat volkomen terecht. Bij hoge uitzondering lukte het ons een afspraak te maken en de woning in ogenschouw te nemen. Uitwerpselen van katten met name geconcentreerd in 1 slaapkamer en veel spullen die her en der door de woning verspreid lagen. Gelukkig hebben we veel zaken weer op orde kunnen brengen. Wat we zeer bijzonder vonden was dat de man van de zorgzame buurvrouw die dag heeft meegeholpen en met name de keuken weer wat op orde heeft kunnen brengen. We hopen dat het contact met tussen deze buren zich verder zal verdiepen en de vrouw in kwestie zelf ook opener zal worden en meer hulp zal toelaten. Haar buren willen wel! Prachtig om deze nabuurschap in de praktijk te zien!

Parkinson

Het Sociale Team diende bij ons een verzoek in of wij een Parkinsonpatiënt zouden willen verhuizen. Tijdens het kennismakingsgesprek viel het ons op dat de bank van meneer niet meer super was en “toevallig” hadden wij in onze opslag nog een prachtige leren bank staan. Tijdens de verhuizing hebben we de oude bank afgevoerd en het leren bankje naar de zeer gelukkige nieuwe eigenaar gebracht. We kijken met heel veel tevredenheid terug op deze verhuizing. Meneer woonde namelijk in een afgetimmerde ruimte achter een winkel met weinig daglicht en nu in een prachtige seniorenwoning.

Nieuwe opslag

In onze Flits nummer 33 vroegen wij u om mee te denken bij het zoeken naar een nieuwe opslagruimte. Dit heeft echt zaken in beweging gebracht en ook met hulp van de Vrijwilligerscentrale Deventer (Rob de Jong)  en van de Gemeente Deventer hebben we een nieuwe opslagruimten gekregen in het Senzora-complex.Een prachtige en goed bereikbare plek centraal in de binnenstad. Binnenkort hopen/verwachten wij onze spullen over te kunnen brengen.

Overzicht bewaren

We komen in ons werk nogal eens wat tegen, maar als je rustig het overzicht blijft behouden dan valt het allemaal reuze mee.

Bouwers

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 47 “bouwers” betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar VIJFTIG (50) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”

rekeningnummer:

NL24INGB0006598110

WIJ HELPEN MENSEN

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die, vanuit een christelijke identiteit, de helpende hand reikt naar hen die zich in een knelsituatie bevinden zonder hierbij onderscheid te maken naar religie of herkomst.

We willen een open en respectvolle ontmoeting tussen mensen stimuleren, de leefbaarheid in de wijk/stad vergroten en het persoonlijk welzijn van mensen bevorderen.

Onze slogan is dan ook: “Wij helpen mensen“.

Bouwt u mee aan “ons” HUIS!

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 46 “bouwers”betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar VIJFTIG (50) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”
rekeningnummer:
NL24INGB0006598110
HOUSE OF HOPE

Info over House of Hope:
Bezoekadressen : zie onze website voor openingstijden en aanvangstijden voor lunch en diner!

Rivierenwijk, Grevelingenstraat 1, Deventer
Borgele, Dreef 1, Deventer
Telnr. : 06-22783677
Email : info@houseofhopedeventer.nl
Website : www.houseofhopedeventer.nl

GIFTEN ZIJN WELKOM op rekeningnummer:
NL24INGB0006598110 t.n.v.
Stichting House of Hope Deventer
Uw gift is fiscaal aftrekbaar

Deel dit bericht

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

House of Hope wil mensen in Deventer hoop geven door praktische hulp te verlenen en zo hun ‘welzijn’ vergroten.