NIEUWSFLITS

 • Gereedschapskoffer

 • Gespaard voor House of Hope

 • Een nieuwe start

 • Verwijderen van aanbouwsel

 • Bestickering

 • Verblijfsvergunning

 • Iriszorg

 • Fiets

 • Pedicure

 • Hoog-laagbed

 • Wasmachine

 • De 1,5 meter

 • Door het oog van de naald

 • Kast

 • Gordijnen

 • Aanhanger

 • Vervuilde woning

 • Bouwers

House of Hope Deventer

Gereedschapskoffer

Hoe wonderlijk zaken dan vervolgens verlopen… We zijn op zoek gegaan naar een goede gereedschapskoffer en kozen uiteindelijk voor een koffer die € 420,= kostte. Dit op aanraden van een zoon (Martijn) van een van onze vrijwilligers die bij Hilti werkzaam is.  Martijn vertelde bij het bestellen van de koffer over de werkzaamheden van House of Hope en het bedrijf verraste ons enorm door het aankoopbedrag van € 420,= te verlagen naar € 250,=. Het bedrag van de jeugdgroep uit Hoogeveen is ruim voldoende voor de aanschaf van deze geweldige mooie gereedschapskoffer en bleef er zelfs nog genoeg over voor de aanschaf van een extra wielklem voor de aanhanger!

gereedschapskist

Gespaard voor House of Hope

Onlangs kregen wij via een van onze vrijwilligers een doos met allemaal muntgeld, totaal bedrag € 32,50. Iemand had een tijdlang telkens het kleingeld in deze doos gespaard voor de werkzaamheden van House of Hope. We worden enorm door dit soort initiatieven bemoedigd en versterkt het gevoel dat we samen (heel veel mensen dragen op tal van manieren bij) de hand mogen reiken naar onze medemens die vaak in erbarmelijke situaties terecht zijn gekomen

Spaargeld

Een nieuwe start

Vanuit crisisopvang van Iriszorg hebben een moeder en dochter een woning toegewezen gekregen. Wel een woning maar geen spullen om het in te richten. Vanmorgen zijn moeder en dochter bij ons in de opslag geweest en hebben tal van zaken kunnen uitzoeken: 2-persoonsbed, eetkamerstoelen, bank, koelkast, vrieskist, kapstok, glazen, kopjes, voorraadbussen, prularia enz. enz.
De volgende dag zijn we de spullen gaan bezorgen. Met een brede glimlach zijn moeder en dochter weer vertrokken en kunnen een nieuwe start maken.
* het operationele team kan soms leunen op hele jonge vrijwilligers. Jong geleerd, oud gedaan!

Kinderen Kinderen

Verwijderen van aanbouwsel

Via Interakt Contour (stichting voor mensen met hersenletsel) werden we in contact gebracht met een van hun cliënten. Client had achter zijn woning tal van bouwsels tegen zijn woning aangebouwd, hetgeen tot grote weerstand van buurtbewoners leidde. Een kwestie die zich al lange tijd voortsleepte. In goed overleg met betrokkenen, maar bovenal met cliënt, werden in 1,5 dag tijd tal van bouwwerken afgebroken en afgevoerd. Buren kijken nu weer met veel meer plezier richting achtertuinen.

Bestickering

Inmiddels werden de nieuwe aanhanger en de “nieuwe” VW-Touran van bestickering voorzien. Het geheel ziet er nu weer super strak uit! Image-Sign uit Wijhe heeft de bestickering verzorgd en is ons ruimschoots tegemoet gekomen door dit tegen een zeer gereduceerd tarief te doen. Nogmaals onze hartelijke dank daarvoor!

Verblijfsvergunning

Ruim anderhalf jaar heeft een asielzoeker uit Iran intensief met House of Hope meegedraaid. Een super aardige en leergierige jongeman die ook in zeer korte tijd goed Nederlands sprak. We zijn heel blij voor hem dat hij nu zijn verblijfsvergunning heeft gekregen maar we zullen hem zeker gaan missen. Ergens in zuid-west Nederland heeft hij inmiddels een appartement gekregen. Tegen zijn vriendelijk verzoek om hem te helpen met de verhuizing uit het AZC en het op orde brengen van zijn woning konden wij geen nee zeggen. Hij heeft zich altijd met hart en ziel ingezet voor House of Hope en daarom hebben wij, ondanks de grote afstand naar zijn nieuwe leefomgeving, graag gehoor gegeven aan zijn verzoek.

Iriszorg

Vanuit de crisisopvang van Iriszorg krijgen bewoners regelmatig woningen toegewezen maar ontbreekt het vaak aan mogelijkheden/middelen om deze in te richten. Onlangs kwamen drie bewoners bij onze opslag om elk allerlei spullen uit te zoeken en konden wij de volgende uitgezochte spullen bezorgen: een salontafel, lamp, tv-meubel, 2 banken, bureau, 2-persoonsbed, kledingkast, eettafel, 2 stoelen, ladekast, dekbed, kussen, servies, glazen, waterkoker.
* Onze dank naar onze achterban die zeer geregeld nog mooie spullen beschikbaar stelt om anderen weer op weg te helpen!

Fiets

Een dochter van iemand die we goed kennen zag vlak bij hun woning een fiets in de tuin staan met het opschrift “gratis mee te nemen”. Deze fiets konden wij ophalen en nog dezelfde dag werd de fiets overhandigd aan iemand die dringend naar een fiets op zoek was. Zo’n actie geeft alleen maar blije gezichten!

Pedicure

Zo af en toe zijn er personen die vragen of zij bij ons een soort van stage mogen lopen of voor hun opleiding een tijdje mee mogen draaien om praktijkervaring op te doen. Zo ook onlangs een pedicure in opleiding, die met een professionele aanpak de regelmatige bezoekers van House of Hope blij verraste.

Hoog-laagbed

Via het Meester Geertshuis werden we in contact gebracht met iemand met een progressieve spierziekte, arm, been en rugspieren zijn ernstig aangetast. Vanwege zijn ziekte kan hij erg moeilijk zijn bed in/uitkomen. De vraag was of wij wellicht over een hoog/laag-bed beschikten. Gelukkig bleek er nog een prima werkend hoog/laag-bed in onze opslag te staan. De betreffende persoon is er erg blij mee!

Wasmachine

Via het Sociale Team kwam bij ons het verzoek binnen of wij iemand aan een wasmachine konden helpen. Op dat moment hadden we helaas niets op voorraad maar na een oproep naar onze achterban kwamen verschillende reacties binnen waaronder ook een hele bijzondere. Iemand had na onze oproep, via marktplaats, een bod uitgebracht op een nog super goed functionerende wasmachine en deze konden wij ergens ophalen om vervolgens weer te bezorgen bij de persoon die dringend op zoek was. * Samen staan we sterk!

De 1,5 meter

De Corona-regels proberen we zo goed als mogelijk in onze werkzaamheden toe te passen. Maar sommige van onze vrijwilligers slaan daar een beetje in door en lopen, beplakt met stickers, waarschuwend rond.

Door het oog van de naald

Fraudeurs zijn er bijna in geslaagd om €2000,= van de rekening van House of Hope af te schrijven. Feitelijk was het al afgeschreven maar het goed oplettende fraude- en detectieteam van de ING heeft  op het nippertje e.e.a. kunnen blokkeren en het afgeschreven bedrag later weer teruggeboekt. Dag-limieten waren ook al opgehoogd om op een later moment nog hogere bedragen af te kunnen schrijven. We worden nu ook regelmatig gebeld door personen die zeggen namens het fraude- en detectieteam van de ING te bellen maar dit absoluut niet zijn. Ook ontvangen wij regelmatig sms’jes (ook ogenschijnlijk van de ING) met verzoeken om bijgevoegde linken te openen. Het is ons bijna overkomen en daarom melden we dit om ook u voor deze slechte praktijken te waarschuwen. Veel wijsheid en oplettendheid toegewenst!

Kast

Een regelmatige bezoekster van de inloop van House of Hope had onze hulp gevraagd om ergens een kast op te halen en deze bij haar thuis te plaatsen. Demonteren, vervoeren en monteren, de persoon in kwestie erg blij!

Gordijnen

Ook worden er regelmatig in onze opslag gordijnen uitgezocht en vaak worden deze eerst door ons op maat gemaakt om deze vervolgens dan weer naar de hulpvrager te brengen en op te hangen.

Aanhanger

Het is ongelofelijk druk geweest en trouwens nog steeds. We waren voornemens om in september de open aanhanger aan te schaffen maar dit is er, vanwege deze drukte, gewoon niet van gekomen. Het staat nu op de planning om dat ergens in november te gaan doen, we houden u op de hoogte!

Vervuilde woning

In samenwerking met het Meldpunt Bijzondere Zorg en Beter Thuis Wonen zijn we, deze werkzaamheden strekken zich over een langere periode uit, aan het werk bij een persoon die in een ontzettend vervuilde woning verblijft. De keuken maar ook de rest van de woning verkeerden in een erbarmelijke staat en feitelijk gezien kan deze persoon niet zelfstandig (blijven) wonen. We werken toe naar een ander woonadres met begeleid wonen en dat zal ook voor deze persoon veel rust gaan geven.

Bouwers

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 50 “bouwers” betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar VIJFENZEVENTIG (75) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”

rekeningnummer:

NL24INGB0006598110

WIJ HELPEN MENSEN

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die, vanuit een christelijke identiteit, de helpende hand reikt naar hen die zich in een knelsituatie bevinden zonder hierbij onderscheid te maken naar religie of herkomst.

We willen een open en respectvolle ontmoeting tussen mensen stimuleren, de leefbaarheid in de wijk/stad vergroten en het persoonlijk welzijn van mensen bevorderen.

Onze slogan is dan ook: “Wij helpen mensen“.

Bouwt u mee aan “ons” HUIS!

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 50 “bouwers”betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar VIJFENZEVENTIG (75) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”
rekeningnummer:
NL24INGB0006598110
HOUSE OF HOPE

Info over House of Hope:
Bezoekadressen : zie onze website voor openingstijden en aanvangstijden voor lunch en diner!

Rivierenwijk, Grevelingenstraat 1, Deventer
Borgele, Dreef 1, Deventer
Telnr. : 06-22783677
Email : info@houseofhopedeventer.nl
Website : www.houseofhopedeventer.nl

GIFTEN ZIJN WELKOM op rekeningnummer:
NL24INGB0006598110 t.n.v.
Stichting House of Hope Deventer
Uw gift is fiscaal aftrekbaar

Deel dit bericht

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

House of Hope wil mensen in Deventer hoop geven door praktische hulp te verlenen en zo hun ‘welzijn’ vergroten.