NIEUWSFLITS

  • 10 jaar House of Hope – Pensioen Henri

  • Vervuilde woning

  • Verhuizing nieuwe opslag

  • Toch maar niet

  • Vuilnisbelt

  • Maatjes gezocht

  • Depressieve man

  • Boedelbank

  • Nel

  • Jong gezin

  • Bliksem actie

  • Aanbeveling

  • Bouwers

House of Hope Deventer

10 Jaar House of hope – Pensioen Henri

10 Juni jl. was een prachtige dag omdat we 10 jaar House of Hope in Deventer hebben gevierd. Ook hebben we Henri een onvergetelijk afscheid gegeven. Enorm bedankt voor uw komst, bijdrage en berichtjes!!

Per 1 mei is Frans als vervanger voor Henri gekomen. In de maand mei heeft Henri Frans wegwijs gemaakt in de aanpak van klussen en de rol van coördinator. Per 1 juni is Henri daadwerkelijk met pensioen gegaan en heeft Frans het stokje overgenomen. Er zijn onder leiding van Frans al aardig wat klussen gedaan. Hieronder een overzicht.

Vervuilde woning

Via Meldpunt Bijzondere Zorg kregen wij een aanvraag voor een cliënt die erg veel spullen verzameld had en door de bomen het bos niet meer zag. We hebben na een bezichtiging een datum gepland en zijn met het operationele team aan de slag gegaan. De cliënt wilde eerst niets weggooien maar langzamerhand zag hij dat hij d.m.v. het weggooien van spullen wat hij nooit meer gebruikte steeds meer ruimte in zijn woning kreeg. Langzamerhand ging de knop zogezegd om en lukte het hem om afstand te doen en meer op te gaan ruimen samen met het team. Aan het eind van de dag zag zijn huis er weer opgeruimd en een stuk schoner uit en zelfs de berging hebben we goed kunnen opruimen waardoor hij weer meer overzicht had. Zo gezegd: “een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd”. De man gaf ook aan dat hij vanaf dat moment zelf ook zou zorgen dat hij meer zou opruimen en hierin wordt hij ook verder begeleid door zijn hulpverlener.

Verhuizing nieuwe opslag

Vanwege de geplande nieuwbouw op het Senzora terrein moesten we de opslag per 1 juli leeg opleveren. Veel was er al verhuisd naar onze nieuwe opslag “de Boedelbank” aan de Murmeliusstraat 6, maar toch moest er nog ,tussen de klussen door, het laatste restje verhuisd worden. Het is net als bij een gewone verhuizing, je verkijkt je er toch vaak op wat er nog allemaal los komt. Gelukkig hebben we de deadline gehaald en zitten we nu in de nieuwe opslag. Deze opslag is een tijdelijke oplossing. Zoals het er nu naar uitziet moeten we deze volgend jaar al weer verlaten omdat het gebouw gesloopt gaat worden t.b.v. woningbouw. Daarom aan u de vraag als u in uw netwerk mensen kent, of een ruimte voor ons weet, laat het ons weten.

Toch maar niet

Het volgende komen we ook nog wel eens tegen. We hadden een afspraak om een huis van een cliënt van een Voor Elkaar Team op te ruimen. De hulpvrager had erg veel kleding verzamelt wat deels opgeruimd en afgevoerd moest worden. Op het moment dat we met het team bij de cliënt kwam gaf deze aan zo zenuwachtig te zijn, het niet meer te zien zitten, en dat het niet meer doorging. Na rustig gepraat te hebben, kregen we toch toestemming om de keuken op te ruimen en hebben we afgesproken dat hij de kleding eerst zelf gaat uitzoeken en als hij er aan toe is, via zijn hulpverlener ons weer in te schakelen voor een vervolg.

Bovenstaande wil nog wel eens gebeuren, de hulpvragers zijn soms zo gestrest, of soms schamen ze zich zo dat ze dan stoppen en dan is het toch mooi dat we wel in gesprek blijven en op een later tijdstip alsnog terug komen om alsnog de klus af te maken.

Vuilnisbelt

Via Meldpunt Bijzondere Zorg werden wij in contact gebracht met een vrouw die in een ernstig vervuilde woning woonde. De hulpverlener heeft er twee jaar over gedaan om een band met de vrouw op te bouwen en uiteindelijk na een voorval in de woning met het toilet, heeft de vrouw toegestemd dat we binnen mochten komen om te kijken wat we konden doen voor haar. We troffen een ernstig vervuilde woning aan waar je echt niet meer in kon leven. In de keuken kon de koelkast niet meer open en het gasfornuis was niet meer bruikbaar zoveel afval lag er op.  Ook haar slaapkamer was dermate vervuild dat ze eigenlijk tussen het afval sliep. We hebben met het team 3 dagen keihard gewerkt, 9 aanhangers met vuil afgevoerd en de  hele woning geboend. Op haar bed hebben we nieuwe matrassen uit de Boedelbank gelegd en bij thuiskomst was ze verbaasd. Ze herkende haar eigen woning niet meer. Ze was tot tranen toe ontroerd. Ze had er vreselijk tegenop gezien maar wat was ze na afloop blij! Mw. wordt nu ook door haar hulpverlener begeleidt om langzamerhand het huishouden zelf weer op te pakken en zij gaf zelf aan dat ze het niet weer zo uit de hand wil laten lopen. Na twee weken zijn we nog een keer bij haar op bezoek geweest en hebben haar een bloemetje gebracht. Ze was nog steeds erg dankbaar!

Maatjes gezocht

Zoals in deze nieuwsflits te lezen is, raken mensen wel eens uit beeld en kan het dus zijn dat ze helemaal vereenzamen en zich verwaarlozen. Deze mensen hebben soms best wel behoefte aan iemand die af en toe bij.hen komt en een praatje maakt met hen. Graag willen wij hierin voorzien middels een maatje. Zou jij zo af en toe eens bij iemand op bezoek willen gaan en/of een praktisch klusje voor iemand willen doen, contact ons dan even via:

info@houseofhopedeventer.nl of doe een belletje: 06-4675 6832

Depressieve man

Via Meldpunt Bijzondere Zorg werd onze hulp ingeroepen bij het helpen van een depressieve man. Een paar jaar geleden is zijn vrouw overleden en hij is hier eigenlijk nooit goed over heen gekomen en is sterk vereenzaamd. Daarnaast was hij nooit gewend het huishouden te doen. En dat was ook goed te zien. Het hele huis was een rommeltje. Onder de trap allemaal afval en de keuken was niet om aan te zien. De woningbouwvereniging wilde wel een nieuwe keuken installeren, maar de voorwaarde was dat zijn woning en keuken dan opgeruimd zouden worden .Dit mochten wij doen. Na een ochtend even goed doorpakken was de klus geklaard. De man was ons erg dankbaar en nu kon de woningbouw een ander keukenblok gaan installeren.

Boedelbank

Via Iriszorg zijn we deze periode ook meerdere keren benaderd om mensen vanuit de crisiszorg/ acute opvang, die een woning toegewezen gekregen hadden, te voorzien in spullen. De mensen kunnen bij onze Boedelbank komen met hun hulpverlener en dan spullen uitzoeken die we naar hun nieuwe woning brengen.

Zo is er bijvoorbeeld naar een alleenstaande moeder met kinderen een mooie hoekbank, tweepersoonsbed en 2 één-persoonsbedden en een TV gebracht. Ze was hier erg blij mee.

Een andere alleenstaande moeder had geen bed en eettafel en kast in de kamer. Deze heeft ze bij ons gevonden en was hier ook erg blij mee.

Een andere alleenstaande vrouw was in het voorjaar bij ons geweest maar toen waren er niet zoveel spullen. Ze belde mij op een zaterdag op met de vraag of wij nog een grote kledingkast hadden voor haar. Ze had deze niet en al haar kleding e.d. lag los in haar slaapkamer. Die donderdag ervoor waren we net benaderd door iemand uit Apeldoorn die zo’n kast had. Deze was die dag gehaald en de maandag erop konden we deze aan de jonge moeder geven. Hoe mooi en soms ook bijzonder om te zien dat we soms iets niet hebben er een vraag komt en tegelijkertijd ook een oplossing komt. TOEVAL BESTAAT NIET!

Nel

Tijdens de vakantieperiode van House of Hope werden we opgeschrikt vanwege het plotseling overlijden (op 57-jarige leeftijd) van Nel. Jarenlang was ze een trouwe bezoekster van onze inloop op maandag als ook op onze eetgroep op de maandagavond.

“Jouw leven hier is omgevlogen, maar je liefde blijft”. En waar jij gaat zijn zon en maan gelijk, de kleinste bloem is daar als de hoogste eik en iedereen is gelijk”.

Jong gezin

Een jong gezin was begin dit jaar al door ons geholpen met het opruimen van hun woning. Het was nog niet helemaal af en nu werden we benaderd door de hulpverlener dat ze weer was spullen uitgezocht hadden en dat we weer wat weg konden brengen. Contact opgenomen met het gezin. We mochten spullen uit de berging wegbrengen. Het ging om een redelijk grote berging. Op de klusdag bleek dat niet alles al uitgezocht was en uiteindelijk hebben we toch nog een halve berging met spullen kunnen afvoeren. De afspraak is gemaakt dat ze nu de rest gaan uitzoeken en dat we op termijn nog een keer terugkomen voor de rest. Zo ervaren wij ook iedere keer dat geen enkele klus dezelfde is en het soms stapje voor stapje gaat.
Maar uiteindelijk, ook al is het in 3 of 4 keer, worden klussen toch geklaard en zijn de hulpvragers blij met ons en ze ervaren dan ook weer dat wij hun de tijd en de rust gunnen op zaken op hun tijd te doen!

Bliksem actie

Via een hulpverleningsinstantie werden we ingeschakeld voor opruimwerkzaamheden. De werkwijze is om eerst een een bezichtiging te doen wat te doen en hoe aan te pakken. Tijdens deze bezichtiging kwam de hulpverlener niet opdagen, zij had een acuut noodgeval. Maar goed we waren er toch. Het bleek dat er veel afval in de tuin lag en de buurt stoorde zich hier al een tijdje aan. Mw. wist zich geen raad. Tijdens het bezoekje heeft Frans iemand van het team gebeld, deze is direct met 2 man gekomen en nog dezelfde dag was alles weg. Mevrouw was erg blij en de hulpverlener ook.

Zo kan het dus ook gaan. Super gewoon hoe flexibel de mannen van het operationele team zijn!!

Aanbeveling

aanbeveling

De inzet van House of Hope bij hygiënische probleem huishoudens geeft mij als medewerker van het Bijzonder Zorg team een ingang om verder te kunnen werken met deze bijzondere doelgroep. Het geeft vertrouwen en ingang tot een mooie samenwerking tussen de praktische ondersteuning vanuit House of Hope enerzijds en meer specialistische ondersteuning vanuit het Bijzonder Zorg team anderzijds. Het biedt verlichting bij hen die vaak niet meer weten waar te beginnen, de eerste stappen worden gezet en daarin is House of Hope voor ons onmisbaar!

Bouwers

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 76 “bouwers” betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar HONDERD (100) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”

rekeningnummer:

NL24INGB0006598110

WIJ HELPEN MENSEN

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die, vanuit een christelijke identiteit, de helpende hand reikt naar hen die zich in een knelsituatie bevinden zonder hierbij onderscheid te maken naar religie of herkomst.

We willen een open en respectvolle ontmoeting tussen mensen stimuleren, de leefbaarheid in de wijk/stad vergroten en het persoonlijk welzijn van mensen bevorderen.

Onze slogan is dan ook: “Wij helpen mensen“.

Bouwt u mee aan “ons” HUIS!

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 76 “bouwers” betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar HONDERD (100) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”
rekeningnummer:
NL24INGB0006598110
HOUSE OF HOPE

Info over House of Hope:
Bezoekadressen : zie onze website voor openingstijden en aanvangstijden voor lunch en diner!

Rivierenwijk, Grevelingenstraat 1, Deventer
Borgele, Dreef 1, Deventer
Telnr. : 06-22783677
Email : info@houseofhopedeventer.nl
Website : www.houseofhopedeventer.nl

GIFTEN ZIJN WELKOM op rekeningnummer:
NL24INGB0006598110 t.n.v.
Stichting House of Hope Deventer
Uw gift is fiscaal aftrekbaar

Deel dit bericht

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

House of Hope wil mensen in Deventer hoop geven door praktische hulp te verlenen en zo hun ‘welzijn’ vergroten.