NIEUWSFLITS

 • Gescheiden moeder

 • Problematische scheiding

 • Uitslaande brand

 • Wand geplaatst

 • Opruimactie

 • Alleen vier matrassen

 • Vrijwilligersavond

 • Afscheid Shambel

 • Gesloten

 • Website

 • Bouwers

House of Hope Deventer

Gescheiden moeder

Ik weet niet wat dat is maar de laatste tijd komen we zeer regelmatig in woningen waar niets op de vloer ligt, maar rechtstreeks op het beton wordt geleefd. In dit geval speelt dat al 1,5 jaar. We zijn super blij dat we onlangs een nog prachtige laminaatvloer aangeboden hebben gekregen en als het goed is krijgen we die komende week. Rekening houdend met onze agenda kunnen we de vloer half augustus gaan leggen en dan is dit probleem eindelijk uit de wereld.

Naast deze vloer hebben we ook nog veel andere inboedel kunnen leveren zoals: een prachtige slaapkamerkast, salontafel, eettafel, wasmachine, droger. Ook hebben we van Ingenieursbureau Witteveen en Bos vier prachtige bureaus gekregen! De woning begint weer leefbaar te worden! Deze hulpvraag werd in gang gezet door het Sociale Team!

Problematische scheiding

In verband met de privacy kunnen we geen foto’s laten zien en slechts summier zijn met het geven van enige informatie. Het Bijzondere Zorg Team had ons gevraagd om te helpen huisraad voor moeder en kinderen op te halen bij de ex. Ook het Sociale Team en wijkpolitie waren ingeschakeld. Geheel volgens verwachting verliep deze overdacht zeker niet makkelijk maar gelukkig slaagden wij erin de benodigde spullen uit de woning te halen. Een actie die ook in de buurt niet ongemerkt voorbij is gegaan. Moeder hebben we ook in haar nieuwe onderkomen met tal van zaken kunnen helpen waaronder het leggen van een laminaatvloer op alle slaapkamers.

Uitslaande brand

We werden op een maandag benaderd met de vraag of we diezelfde week een Eritrees gezin met vijf kinderen konden verhuizen. Ook voor House of Hope is dat allemaal wel heel kort dag om dat te realiseren. Omdat we de noodsituatie door de telefoon konden proeven zijn we gelijk de situatie gaan bekijken. Een half jaar eerder was er in de woning, op de eerste verdieping, een uitslaande brand geweest met allerlei rook- en waterschade als gevolg.

Verhuizen is één ding maar als er dan ook nog niets op de vloer ligt in de nieuwe woning dan wordt het allemaal wel heel ingewikkeld. Tijdens het inpakken voor de verhuizing is gelijktijdig iemand anders uit ons team vloerbedekking gaan leggen en hebben we het gelukkig allemaal voor elkaar kunnen krijgen. Lastige klus maar we hebben het graag gedaan

Wand geplaatst

Via het Meester Geertshuis kwam iemand op ons pad met het verzoek of wij een wand konden plaatsen om op die manier een extra slaapkamer te realiseren. Eerst hebben we de situatie ter plekke bekeken en kwamen er al snel achter dat zo’n wand geen overbodige luxe zou zijn, maar zeer wenselijk. Inmiddels is de wand geplaatst en de hulpvrager is helemaal in zijn nopjes.

Opruimactie

Er werd ons verzocht om ergens een kelderbox op te ruimen. Met de persoon in kwestie eerst een gesprek gehad in zijn woning. Het viel ons daarbij op dat ook daar nog heel veel op te ruimen was. De keuken stond vol en was vies evenals de woonkamer. We wilden in deze casus een gezonde stimulans geven. We komen de kelderbox opruimen maar doen dat alleen als jezelf de keuken en woonkamer helemaal spik en span maakt. Volgens afspraak zouden we een maand later langs komen voor een check van de keuken en woonkamer en als dat oké zou zijn zouden wij de kelderbox opruimen.  Woonkamer en keuken zagen er een maand later prima uit. Hulpvrager gaf aan dat hij blij was met deze schop onder z’n ….

Alleen vier matrassen

Via Iriszorg werden wij in contact gebracht met een gezin dat zeer recentelijk een woning had betrokken. Na een bezichtiging werd al snel duidelijk wat precies de nood was; inboedel, inboedel en inboedel.
Gelukkig hadden we, dit is zeker niet altijd het geval, nog prachtige spullen staan. Bezorgd werden: rode hoekbank, stoel, twee salontafels, eethoek en stoelen, eetkamerlamp, stapelbed, 2-persoonsbed,  wasmachine, koelkast, vriezer, magnetron, pannen, glazen, TV, enz.
Een dagje flink in de weer en het gezin zit er weer prima bij. 

Vrijwilligersavond

Onze vrijwilligers hebben het afgelopen seizoen keihard gewerkt en daarom wilden we ze een beetje verwennen en in het zonnetje zetten op een speciale vrijwilligersavond. Een Irakees gezin, dat ook deelneemt aan onze eet groep op de maandagavond, had tal van overheerlijke Irakese gerechten klaargemaakt.
We kijken terug op een super gezellige avond

Afscheid Shambel

Na 2,5 jaar van trouwe dienst als vrijwilliger bij House of Hope heeft Shambel  afscheid van ons genomen. Als bootvluchteling kwam hij naar Nederland en wilde graag de Nederlandse taal goed leren spreken. Hij wilde graag met ons meewerken als vrijwilliger, deels om te helpen en deels om de taal goed te leren. Zijn gezin woont inmiddels ook in Nederland en ze integreren supergoed. Shambel verlaat ons omdat hij nu een betaalde baan heeft gekregen, zijn vrouw zet zich nu elders ook in als vrijwilliger. We zijn super trots op dit gezin (3 kinderen), prachtige mensen die zich altijd maar weer blijmoedig inzetten voor hun medemens!

Deze tekening heeft Shambel gemaakt toen hij net in Nederland was aangekomen.

House of hope Deventer

Vakantiesluiting

House of Hope is gesloten van maandag 6 augustus t/m zondag 9 september. We wensen iedereen een geweldige leuke vakantieperiode.

Nieuwe website

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de opzet van een nieuwe website voor House of Hope. We hopen daar in onze volgende flits iets meer over te kunnen vertellen.

Bouwers

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 47 “bouwers” betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar VIJFTIG (50) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”

rekeningnummer:

NL24INGB0006598110

WIJ HELPEN MENSEN

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die, vanuit een christelijke identiteit, de helpende hand reikt naar hen die zich in een knelsituatie bevinden zonder hierbij onderscheid te maken naar religie of herkomst.

We willen een open en respectvolle ontmoeting tussen mensen stimuleren, de leefbaarheid in de wijk/stad vergroten en het persoonlijk welzijn van mensen bevorderen.

Onze slogan is dan ook: “Wij helpen mensen“.

Bouwt u mee aan “ons” HUIS!

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 46 “bouwers”betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar VIJFTIG (50) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”
rekeningnummer:
NL24INGB0006598110
HOUSE OF HOPE

Info over House of Hope:
Bezoekadressen : zie onze website voor openingstijden en aanvangstijden voor lunch en diner!

Rivierenwijk, Grevelingenstraat 1, Deventer
Borgele, Dreef 1, Deventer
Telnr. : 06-22783677
Email : info@houseofhopedeventer.nl
Website : www.houseofhopedeventer.nl

GIFTEN ZIJN WELKOM op rekeningnummer:
NL24INGB0006598110 t.n.v.
Stichting House of Hope Deventer
Uw gift is fiscaal aftrekbaar

Deel dit bericht

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

House of Hope wil mensen in Deventer hoop geven door praktische hulp te verlenen en zo hun ‘welzijn’ vergroten.