Onze Sponsors

GESCHIEDENIS

House of Hope Deventer bestaat sinds 2012. Het is een initiatief van samenwerkende kerken in Deventer. De praktische zorg voor mensen in nood sprak het bestuur erg aan. We voelden ons geleid om ons meer op de zorg voor mensen in onze samenleving te gaan richten. Hieruit is House of Hope Deventer ontstaan en tot de dag van vandaag voelen we ons in deze keuze bevestigd.

Wij zijn dankbaar dat we op deze wijze tot een zegen voor Deventer mogen zijn.

ORGANISATIE

We werken in totaal met zo’n 75 vrijwilligers. Er is een dagelijks bestuur, een budgetcoach, twee mensen op de administratie, mensen die koken en afwassen, mensen die koffie zetten en veel mensen die praktisch werk doen. Deze mensen zijn veelal afkomstig uit de samenwerkende kerken die House of Hope ondersteunen.

Dit zijn de Rafaelgemeente De Bazuin, de Vrije Baptistengemeente, de Unie Baptisten gemeente en Pinkstergemeente Filadelfia. Daarnaast worden mensen die ooit zelf geholpen zijn, ook soms zelf actief als vrijwilliger. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Want wat is er mooier dan iemand anders te kunnen geven wat je ooit zelf zo nodig had?

Als je interesse hebt om misschien zelf actief te worden als vrijwilliger ben je meer dan welkom voor een gesprek. Wellicht kun je je talent bij ons kwijt.

MISSIE

Wij zijn een interkerkelijke organisatie in Deventer, waarbinnen kerken in Deventer nauw samenwerken.

Op deze wijze willen we samen ons geloof in de praktijk brengen.

We doen dit omdat we geloven dat God elk mens liefheeft en wij geroepen zijn die liefde voor mensen ook in de praktijk te brengen.

  • Praktische hulp verlenen

  • Relaties opbouwen

  • Vanuit een herkenbare plaats in de wijk

  • Door samenwerking

Neem contact met ons op naar de diverse mogelijkheden waarin wij u ter hulp kunnen zijn.

ONTMOETING

Voor een kopje koffie of een gesprek: elke maandag en dinsdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur (Grevelingestraat 1) en elke zaterdag van 10.00 – 12.00 uur (Dreef 1). Als u een concrete vraag om hulp hebt, voor uzelf of voor iemand anders, schroom niet om binnen te lopen.

SAMEN ETEN

Elke maandag avond vanaf 18.00 uur is er de mogelijkheid om met ons samen te eten. U bent van harte welkom om bij ons aan te schuiven. U kan zich daarvoor opgeven bij
Joke ten Napel 06-14984966. Uiterlijk voor 12.00 uur opgeven dit in verband met de inkoop. De kosten bedragen € 3,-.

BEZOEKWERK

Wij komen graag bij u langs, ook al is het alleen voor de gezelligheid. Zo kunnen we elkaar leren kennen. En misschien is er toch iets waar u eigenlijk best behoefte aan hebt.

BIJZONDERE ACTIVITEITEN

Eenzaamheid is een groot gevaar in de maatschappij. Daarom organiseert House of Hope Deventer bijzondere activiteiten zoals workshops, spelletjes, burendag, Kerstmaaltijd, Paasbrunch, dagje uit, nagels lakken enz.

SCHULD HULPVERLENING

Veel mensen hebben problemen met geld. U bent niet de enige. Misschien is de stap naar officiële instanties nog erg groot. Kom gerust eens met ons praten. Wij hebben vrijwilligers (schuld hulpmaatjes) die u misschien een stapje verder kunnen helpen.

HULPVERLENING

Loopt u tegen iets aan waar u zelf niet meer uitkomt dan willen wij graag met u meedenken om naar oplossingen te zoeken. Uitgangspunt voor hulp is dat er sprake moet zijn van een nood– of knelsituatie! Wij werken nauw samen met andere organisaties in zorg, welzijn en wonen.

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

House of Hope wil mensen in Deventer bemoedigen en opbouwen door praktische hulp te verlenen en zo hun ‘welzijn’ vergroten.