Onze Sponsors

GESCHIEDENIS

House of Hope Deventer bestaat sinds 2012. Het is een initiatief van samenwerkende kerken in Deventer. Wij zetten ons in voor mensen die zich in een knelsituatie bevinden. Wij bieden hoopvolle ontmoetingen, zetten in op langdurige relaties en bieden praktische hulp.

ORGANISATIE

We werken in totaal met zo’n 75 vrijwilligers. Er is een dagelijks bestuur, een budgetcoach, twee mensen op de administratie en veel mensen die praktisch werk doen. Deze mensen zijn met name afkomstig uit de samenwerkende kerken die House of Hope ondersteunen.

Als je interesse hebt om zelf actief te worden als vrijwilliger ben je meer dan welkom voor een gesprek. Bel ons dan even op 06-21477516. Wij zoeken klusvrijwilligers, keukenvrijwilligers, inloopvrijwilligers, budgetcoaches, boedelbankvrijwilligers en bijzondere maatjes voor mensen in knelsituaties.

MISSIE

Wij zijn een interkerkelijke organisatie in Deventer en willen samen ons geloof in de praktijk brengen door:

  • Praktische hulp te verlenen

  • Relaties opbouwen

  • Vanuit een herkenbare plaats in de wijk

  • Door samenwerking

ONTMOETING

Voor een kopje koffie of een gesprek: elke maandag en dinsdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur (Grevelingestraat 1) en elke zaterdag van 10.00 – 12.00 uur (Dreef 1). Als u een concrete vraag om hulp hebt, voor uzelf of voor iemand anders, schroom niet om binnen te lopen.

SAMEN ETEN

Elke maandag avond vanaf 18.00 uur is er de mogelijkheid om met ons samen te eten. U bent van harte welkom om bij ons aan te schuiven. U kan zich daarvoor opgeven bij
Joke ten Napel 06-14984966. Uiterlijk voor 12.00 uur opgeven dit in verband met de inkoop. De kosten bedragen € 3,-.

MAATJES

Wij komen graag bij u langs, ook al is het alleen voor de gezelligheid. Zo kunnen we elkaar leren kennen. En misschien is er toch iets waar u eigenlijk best behoefte aan hebt.

BIJZONDERE ACTIVITEITEN

Wij zeggen ‘NEE’ tegen eenzaamheid. Daarom organiseert House of Hope Deventer bijzondere activiteiten zoals workshops, een dagje uit, een burendag en een kapper en nagelstyliste.

HULP BIJ FINANCIEN

Veel mensen hebben problemen met financiën. U bent niet de enige. Misschien is de stap naar officiële instanties nog groot. Kom gerust eens met ons praten. Wij hebben budgetcoaches die u een stapje verder kunnen helpen.

Vraag ons gerust om hulp als het lastig is om de financiën op orde te krijgen. Wij hebben een budgetcoach die er graag voor u is.

HULPVERLENING

Loopt u tegen iets aan waar u zelf niet meer uitkomt dan willen wij graag met u meedenken om naar oplossingen te zoeken. Uitgangspunt voor hulp is dat er sprake moet zijn van een nood– of knelsituatie. Wij hebben teams die van allerlei praktische werkzaamheden doen. Ook hebben wij een Boedelbank met huisraad waarmee we mensen die in een knelsituatie zitten helpen. We werken nauw samen met organisaties in zorg, welzijn en wonen. We werken via hulpvragen die we van hen krijgen.

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

House of Hope wil mensen in Deventer hoop geven door praktische hulp te verlenen en zo hun ‘welzijn’ vergroten.