NIEUWSFLITS

 • Winnaar

 • Landelijke inzending

 • Masseuse Belinda

 • Kraan

 • Woning en tuin opruimen

 • Schilder klus

 • Woning opknappen

 • Laminaatvloer

 • Voorlezen

 • Kettingzaag

 • Wereldkeuken A1

 • Toch op vakantie

 • Van 50 naar 75 Bouwers!

 • Collage

 • Tot slot

 • Bouwers

House of Hope Deventer

House of hope deventer

Winnaar

House of Hope Deventer is op de vrijwilligersavond in de schouwburg van Deventer tot winnaar uitgeroepen in de categorie Zorgzame Organisatie. Wij zijn er ontzettend blij mee dat al onze vrijwilligers op deze wijze in het zonnetje worden gezet. Wethouder Jan Jaap Kolkman overhandigde de prijs met een bijbehorend geldbedrag van € 250,–

Landelijke inzending

De Gemeente Deventer heeft ons gevraagd of ze ons mochten aanmelden voor de landelijke vrijwilligersprijs en natuurlijk hebben we daar JA op gezegd. Komend jaar zal duidelijk worden of we ook daar in de prijzen zullen vallen.

Het gaat ons trouwens niet zozeer om de prijzen maar wel om het feit dat er erkenning en waardering is voor de inzet van House of Hope in Deventer en dat het impact heeft in de samenleving. Onze Missie: House of Hope is een vrijwilligersorganisatie die, vanuit een christelijke identiteit, de helpende hand reikt naar hen die zich in een knelsituatie bevinden zonder hierbij onderscheid te maken naar religie of herkomst. We willen een open en respectvolle ontmoeting tussen mensen stimuleren, de leefbaarheid in de wijk/stad vergroten en het persoonlijk welzijn van mensen bevorderen; kortom: “Wij helpen mensen!”

Masseuse Belinda

Joke had van schoondochter Kitty een bon gekregen om zich eens lekker te laten verwennen bij een masseuse. Tijdens het masseren werd o.a. gesproken over House of Hope en spontaan bood Belinda aan….. om een keer langs te komen om een ieder die dat wilde een gratis behandeling te geven. Daarnaast werd ook praktische hulp aangeboden en onlangs is ze met haar man en een bevriend echtpaar keihard aan de slag geweest om een woning op te knappen en het resultaat mag er wezen. Joke gaat trouwens nu vier keer per jaar voor een ontspannen massage.

Masseuse Belinda

Kraan

We waren met ons operationeel team ergens aan het werk bij een gezin. Alles in het huis zeer achterstallig onderhouden met o.a. in de douche een vrijwel niet werkende kraan. Alleen met een tangetje kon je de warm- en koudwaterkraan open- en dichtdraaien. Eén van de sponsoren van House of Hope weet alles van kranen en heeft, omdat dit een uitzonderlijk geval was, een nieuwe kraan gemonteerd. Nu kan iedereen weer fatsoenlijk douchen.

Woning en tuin opruimen

Via het Bijzondere Zorg Team zijn we in contact gebracht met een gezin dat in zeer chaotische omstandigheden leefde. In elke ruimte van de woning een grote puinhoop tot zelfs in de tuin. Tijdens de bezichtiging hadden we met moeder afgesproken dat we zeker wilden helpen maar dat het voor ons als team toch ook wel bemoedigend zou zijn als we konden constateren dat ze haar beste beentje voor zou willen zetten. Het gasfornuis zag er bijvoorbeeld dramatisch uit en afgesproken werd dat deze, voor dat wij aan de slag zouden gaan,  weer helemaal bling bling zou zijn. Zeer bemoedigend was het dan ook dat ze zich hieraan had gehouden. Met een flinke ploeg zijn we hier keihard aan het werk geweest en alle pijnpunten werden opgelost. Na afloop de aanhangwagen weer goed schoongemaakt.

House of hope deventerHouse of hope deventer

Schilder klus

Fred en Jerusa zijn als vrijwilligers van House of Hope ergens aan de slag geweest. Muren zijn weer helemaal strak gesausd, de schuur opgeruimd, gezogen en gedweild. Lekker bezig geweest die twee en een beduusde en zeer blije bewoonster achtergelaten.

House of hope deventer

Woning opknappen

Via de J.P. van de Bent Stichting werden wij in contact gebracht met een man die zijn woning maar niet op orde kreeg. Hij had zelf laminaat gekocht maar was niet in staat dit te leggen en ook het sauzen van de muren kwam maar niet uit de verf. We zijn er een dagje aan de slag geweest en het resultaat was prachtig. Met tranen in zijn ogen vertelde de man dat hij nu weer mensen zou kunnen ontvangen.

House of hope deventer

Laminaatvloer

We werden benaderd door iemand die een woning had gekocht waarin (begane grond en 1e en 2e verdieping) nog een zeer goede laminaatvloer lag die ze graag aan House of Hope wilden geven. Gezien de goede conditie van de vloer hebben we deze graag opgehaald en inmiddels ook al weer ergens gelegd. Het betrof een alleengaande moeder met 2 kinderen die zeer dringend aan een andere vloer toe waren. Gelijk hebben we ook de kinderkamer aangepakt. Die functioneerde eerst als een soort van opslagruimte en nu kan er lekker geslapen worden en is er zelfs ruimte voor een bureau.

House of hope deventer

Voorlezen

Tijdens de lunch bij House of Hope werden we blij verrast dat er verhalen werden voorgelezen die waren ingezonden door bewoners van de Rivierenwijk. Bijzondere verhalen met vaak een komische twist.

House of hope deventer

Kettingzaag

Er stond een tweetal boompjes behoorlijk in de weg. Als men naar de voordeur liep en het had geregend, dan bereikte je de voordeur niet met droge kleren. Stroom, kettingzaag…, boompje weg!

House of hope deventer

Wereldkeuken A1

De prijs die we van de Gemeente Deventer hebben gekregen is ingezet om lekker uit eten te gaan. Met een leuke mix van vrijwilligers en bezoekers van House of Hope hebben we een heerlijk avond uit gehad en het was  heel gezellig!

House of hope deventer

Toelichting op “Toch op vakantie”

In onze vorige Nieuwsflits schreven we hierover o.a. het volgende:
Dankzij de “kleine” aanhanger van House of Hope konden wij toch op vakantie. Vanwege mijn ziekte hadden we heel veel extra spullen nodig om mee te nemen. Hoe moest dat, nu we de caravan hadden moeten wegdoen? Gelukkig bracht House of Hope uitkomst”
Verschillende personen dachten dat dit mij (Henri) betrof en dat ik ziek was geworden. Voor alle duidelijkheid laten we weten dat ik (Henri) niet ziek ben en dit stukje is geschreven door iemand die ons om hulp had gevraagd.

Van 50 naar 75 bouwers!

Om het komende jaar (2019) de begroting sluitend te krijgen zullen onze inkomsten moeten stijgen. We proberen dit te doen door het aantal Bouwers te gaan uitbreiden van 50 naar 75 personen. Je wordt een Bouwer (zie ook onze website) door maandelijks een bedrag van € 8,50 over te maken naar House of Hope op rekeningnummer: NL24INGB 0006598110 o.v.v.: Bouwer.

HELPT U OOK MEE!

Collage

In het afgelopen jaar is er weer veel gebeurd. Verschillende klussen gedaan,(bestrating-tuinen-verhuizingen-opknappen van woningen) maaltijden verzorgd, mensen ontvangen, burendag verzorgd, dagje Amsterdam georganiseerd, en een bemoediging van de Rabobank ontvangen, workshops ……. te veel om op te noemen. Natuurlijk hebben we een avond apart gezet om al die vrijwilligers eens te verwennen en te bedanken. Meer dan 70 vrijwilligers zetten zich in voor hun straat, wijk en stad.  En dat is tenslotte gewaardeerd door de gemeente Deventer met de eerste prijs als zorgzame organisatie. Zomaar een greep uit wat hoogtepunten.

House of hope deventer

Tot slot

Wij willen jullie heel hartelijk bedanken voor jullie trouwe betrokkenheid bij “onze” bediening. Heel bijzonder dat we op deze bijzondere wijze mogen uitreiken naar de wereld om ons heen. We wensen jullie allemaal hele fijne feestdagen toe en een zeer gezegend en gezond 2019!

House of hope deventer

Bouwers

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 47 “bouwers” betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar VIJFTIG (50) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”

rekeningnummer:

NL24INGB0006598110

WIJ HELPEN MENSEN

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die, vanuit een christelijke identiteit, de helpende hand reikt naar hen die zich in een knelsituatie bevinden zonder hierbij onderscheid te maken naar religie of herkomst.

We willen een open en respectvolle ontmoeting tussen mensen stimuleren, de leefbaarheid in de wijk/stad vergroten en het persoonlijk welzijn van mensen bevorderen.

Onze slogan is dan ook: “Wij helpen mensen“.

Bouwt u mee aan “ons” HUIS!

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 46 “bouwers”betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar VIJFTIG (50) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”
rekeningnummer:
NL24INGB0006598110
HOUSE OF HOPE

Info over House of Hope:
Bezoekadressen : zie onze website voor openingstijden en aanvangstijden voor lunch en diner!

Rivierenwijk, Grevelingenstraat 1, Deventer
Borgele, Dreef 1, Deventer
Telnr. : 06-22783677
Email : info@houseofhopedeventer.nl
Website : www.houseofhopedeventer.nl

GIFTEN ZIJN WELKOM op rekeningnummer:
NL24INGB0006598110 t.n.v.
Stichting House of Hope Deventer
Uw gift is fiscaal aftrekbaar

Deel dit bericht

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

House of Hope wil mensen in Deventer hoop geven door praktische hulp te verlenen en zo hun ‘welzijn’ vergroten.