NIEUWSFLITS

 • Jonge moeder

 • Schutting plaatsen

 • Tuin opruimen

 • In  de war

 • La Place

 • Gevaarlijk gat gedicht

 • Voorbereiding verhuizing

 • Gourmetten met de eetgroep

 • Paaslunch

 • Tuinhekje

 • Nog een tuinhekje

 • Flat opruimen

 • Twee kunstknieën

 • Bouwers

House of Hope Deventer

Jonge moeder

Een jonge moeder riep onze hulp in bij een precaire situatie. Door allerlei omstandigheden woonde ze nu met haar 7 kinderen bij haar ouders in en alleen dat gegeven al deed bij ons allerlei alarmbellen rinkelen. We hebben gelukkig kunnen bijdragen  dat aan deze lastige situatie een einde is gekomen en dat ze nu een eigen woonruimte heeft. De moeder was ook nog dringend op zoek naar een koelkast en wasmachine en gelukkig hadden we deze nog in onze opslag staan en konden we ook daar in voorzien. Hopelijk keert de rust weer een beetje terug en vindt iedereen weer zijn plekje.

Schutting plaatsen

Via het Sociale Team werden wij in contact gebracht met iemand waarvan de schutting was omgewaaid. Gezien de gunstige weersomstandigheden in februari hebben wij deze klus maar snel opgepakt en de schutting hersteld en weer stevig verankerd. Leuk klusje in dit prachtige weer!

Tuin opruimen

Onze hulp werd ingeroepen om een tuin op te ruimen en een kamer te behangen. Bij de bezichtiging had ik aangegeven dat we willen helpen maar dat we ook eigen inzet verwachten.  Er werd afgesproken dat voordat we met onze werkzaamheden zouden beginnen, hulpvrager zelf eerst de keuken grondig schoon zou maken. Omdat moeder keihard aan het werk is om haar leven en leefomgeving weer op de rit krijgen (keuken zag er weer veel beter uit) hebben we graag ons steentje bijgedragen.

In de war

In de loop der jaren hebben we al heel wat meegemaakt maar deze opruimklus maakte ook bij ons team toch wel heel wat los. Iemand was dusdanig in de war geraakt dat de woning eigenlijk niet meer leefbaar was. Woonkamer en keuken stond vol met allerlei bedorven levensmiddelen. De vrieskist lag vol met bedorven vlees omdat deze niet op stroom aangesloten was. Ook de koelkast puilde uit met allemaal bedorven etenswaren. De geur in de woning was niet om te harden, maar toch zijn we er tegenaan gegaan en hebben alles afgevoerd/opgeruimd. Bij thuiskomst, ook na langdurig douchen, bleef de geur maar in je neus zitten. Maar goed, tal van organisaties (waaronder House of Hope) bundelen nu de krachten om e.e.a. weer in goede banen te leiden. Met de persoon in kwestie gaat het nu weer veel beter en dat motiveert enorm om telkens maar weer door te gaan met de vaak lastige zaken die op ons pad komen. 

La Place

Even een leuk uitje met ons team en bezoekers van House of Hope. We hoorden dat je bij La Place voor slechts € 1,00 een kopje koffie met een gebakje kon nuttigen. Lekker weertje, allemaal zin in koffie met wat lekkers, … dus op naar La Place!

Gevaarlijk gat gedicht

In onze nieuwe opslag zat een gevaarlijk groot gat in de vloer. Zeker als je bijvoorbeeld ’s avonds naar binnenliep dan liep je het gevaar, als je niet goed oplette, er in te vallen. Met het noodzakelijke timmerwerk is e.e.a. weer in orde gekomen.

Voorbereiding verhuizing

Via ’s Heerenloo werd onze hulp ingeroepen bij een alleengaande moeder met 2 kinderen met een verstandelijke beperking. Graag willen ze binnenkort verhuizen maar eerst zal hun woning en met name de tuin flink opgeruimd dienen te worden. Veel druk op de ketel dus! Moeder had zelf de woning al flink aangepakt waardoor de troep in de tuin al snel de spuigaten uitliep. De tuin hebben we weer helemaal op orde kunnen brengen en binnen nu en enkele weken verhuizen we het gezin naar de prachtige woning waar ook meer begeleiding mogelijk is. Al met al een flinke klus maar voor het herstel en welzijn van dit gezin meer dan de moeite waard.

Gourmetten met de eetgroep

Elke maandagavond kookt House of Hope voor de eetgroep (zo’n 25 personen) een heerlijke maaltijd compleet met toetje en koffie toe. Van tijd tot tijd doen we ook wel eens iets bijzonders zoals nu onlangs een gourmet. Beregezellig en wel afhankelijk van je eigen kookkunsten, erg lekker.

Paaslunch

Tuinhekje

Eerder al hadden we een keer ergens een helemaal vergaand tuinhekje verwijderd maar er moest nodig nog weer iets voor in de plaats komen. Een geslaagde actie!

Nog een tuinhekje

Een moeder en dochter riepen onze hulp in bij werkzaamheden in hun tuin. Ze hadden al tijden lang benodigd tuinhout in hun gang liggen maar kregen het maar niet voor elkaar om daar een tuinhekje van te maken. Een middagje werken om er weer iets moois van te maken! Mevrouw en dochter zijn er erg blij mee!

Flat ontruimen

Een oudere vrouw woonde in een overvolle flat. Maanden geleden hadden we ook al een keer geholpen. Destijds had ze haar heup gebroken na een val in de badkamer en daar een hele nacht gelegen voordat iemand het door had dat er iets grondig mis was. In overleg met het Sociale Team hadden we de woning meer begaanbaar gemaakt. De fysieke gesteldheid is er echter niet beter op geworden maar eerder verslechterd. Mevrouw kan niet meer in deze flat wonen en daarom dient de flat volledig ontruimd te worden. Een gigantische klus waar ook House of Hope een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd.

Twee kunstknieën

Onze hulp werd ingeroepen door een mevrouw die zelf fysiek niet in staat was om ook maar iets aan de tuin te doen. Het onkruid groeide welig waardoor het tegelpad bijna niet meer zichtbaar was. Graag hebben we deze zeer vriendelijke mevrouw geholpen en de tuin weer toonbaar gemaakt.

Bouwers

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 42  “bouwers” betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar VIJFTIG (50) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”

rekeningnummer:

NL24INGB0006598110

WIJ HELPEN MENSEN

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die, vanuit een christelijke identiteit, de helpende hand reikt naar hen die zich in een knelsituatie bevinden zonder hierbij onderscheid te maken naar religie of herkomst.

We willen een open en respectvolle ontmoeting tussen mensen stimuleren, de leefbaarheid in de wijk/stad vergroten en het persoonlijk welzijn van mensen bevorderen.

Onze slogan is dan ook: “Wij helpen mensen“.

Bouwt u mee aan “ons” HUIS!

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 46 “bouwers”betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar VIJFTIG (50) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”
rekeningnummer:
NL24INGB0006598110
HOUSE OF HOPE

Info over House of Hope:
Bezoekadressen : zie onze website voor openingstijden en aanvangstijden voor lunch en diner!

Rivierenwijk, Grevelingenstraat 1, Deventer
Borgele, Dreef 1, Deventer
Telnr. : 06-22783677
Email : info@houseofhopedeventer.nl
Website : www.houseofhopedeventer.nl

GIFTEN ZIJN WELKOM op rekeningnummer:
NL24INGB0006598110 t.n.v.
Stichting House of Hope Deventer
Uw gift is fiscaal aftrekbaar

Deel dit bericht

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

House of Hope wil mensen in Deventer hoop geven door praktische hulp te verlenen en zo hun ‘welzijn’ vergroten.