NIEUWSFLITS

 • Tuin opruimen

 • Verhuizing naar Rotterdam

 • Uit huis zetting voorkomen

 • Giethoorn

 • Verhuizing

 • Zorgelijk

 • Naar zorginstelling

 • Moeder met drie kinderen

 • Senior woning

 • Tal van andere klussen

 • Bouwers

House of Hope Deventer

Tuin opruimen

Onze hulp werd ingeroepen door het Sociale Team. Het betrof een echtpaar waarvan de tuin ernstig was vervuild. Het echtpaar wil graag een nieuwe start maken en heeft toegezegd herhaling te voorkomen. Met een team van 5 personen zijn we een dikke dag aan het werk geweest en hebben totaal 2350 kilo aan troep (van frituurpan tot aan delen van een auto) afgevoerd. Het echtpaar is super blij met de resultaten en verbaasde zich erover dat ze eigenlijk best een grote tuin hebben.

Verhuizing naar Rotterdam

In principe werken wij alleen binnen de grenzen van de gemeente Deventer. Echter, er kwam iemand op ons pad die, als vluchtelinge, een verblijfsvergunning als ook een woonruimte in Rotterdam toegewezen had gekregen. Voor haar een ideale situatie omdat ze daar nu ook kan gaan studeren. Bij hoge uitzondering hebben we besloten de verhuizing naar Rotterdam mogelijk te maken. We zijn met een stampvolle aanhanger (mede met allerlei spullen uit onze opslag) naar het westen gereden.

Uit huis zetting voorkomen

HalteZ riep onze hulp in om een uithuiszetting te voorkomen. Het betrof een jonge vrouw die in een totaal vervuild appartement woonde. Overlast vanwege stank en ongedierte en daardoor zeer dringend hulp gewenst. Na 2 dagen hard te hebben gewerkt ziet het appartement er weer goed en leefbaar uit. Er worden stappen ondernomen om herhaling te voorkomen!

Giethoorn

Met bezoekers (45 personen) van House of Hope zijn we een dagje uit geweest naar Giethoorn. We werden vervoerd door een prachtige oude stadsbus die was gerestaureerd door de Stichting Veteraan Autobussen. Een geweldige leuke dag, compleet met bootreis en diner. Giet…..hoorn, inderdaad met wind en regen maar gelukkig zaten we op dat moment in een overdekte boot.

Verhuizing

We werden door het Sociale Team en Goed Geregeld benaderd of wij zouden kunnen helpen om een verhuizing van een alleengaande vrouw, naar een seniorenwoning,  mogelijk te maken. Geen budgetten beschikbaar en veel obstakels die overwonnen moesten worden. De vrouw gaf aan dat ze wel een tijdlang op het beton wilde gaan wonen omdat er gewoon geen financiën beschikbaar waren om ook maar iets op de grond te leggen. Gelukkig hadden wij nog een laminaatvloer (voor woonkamer en slaapkamer) in onze opslag, alsook vinyl voor de keuken en eetkamer. We hebben er een strakke planning op los gelaten: vrijdags kreeg ze de sleutel, zaterdags laminaat leggen, maandag vinyl leggen en veel spullen van de oude woning naar de stort en dinsdags de verhuizing. Haar oude bank was met geen mogelijkheid in haar nieuwe woning te krijgen, gelukkig hadden we ook daarvoor een goed alternatief staan. Na 83 uren buffelen is e.e.a. dan toch weer opgelost!

Zorgelijk

Via het Meldpunt Bijzondere Zorg zijn wij in contact gebracht met een mevrouw die samen met haar dochter in een toch wel zeer zorgelijke situatie leeft. Al meerdere keren hebben we op dit adres de helpende hand toegereikt en zo onlangs nog een keer. We zouden, volgens afspraak één slaapkamer (waar allerlei troep uit de hele woning was verzameld) leegmaken. Bij binnenkomst van de woning was de lucht echter niet om te harden en daarom hebben we, na eerst de slaapkamer te hebben ontruimd, gevraagd of we ook even in de keuken mochten kijken. We troffen levensmiddelen aan waaronder ook karbonades, die al lange tijd in de keuken lagen en dus niet in de koelkast. Alle stinkende spullen hebben we dus vervolgens ook allemaal afgevoerd. De keuken was vergeven van de fruitvliegjes. Hopelijk is dat minder geworden nu allerlei levensmiddelen zijn verwijderd.

Naar zorginstelling

Via het Sociale Team werden wij in contact gebracht met een meneer die binnen afzienbare tijd moet verhuizen naar een zorginstelling. Grootste obstakel m.b.t. deze verhuizing betrof de grote hoeveelheid troep die in de woning aanwezig was. Na een kennismakingsgesprek en bezichtiging van de woning werd ons al snel duidelijk dat verhuizen niet mogelijk zou zijn, tenzij we onze uiterste best zouden doen om eerst de woning van alle zooi te gaan ontdoen.  Na twee dagen hard te hebben gewerkt en totaal 4500 kg. te hebben afgevoerd zijn er nu mogelijkheden ontstaan om deze meneer, die dringend meer zorg nodig heeft, te verhuizen.

Moeder  met drie kinderen

Onze hulp werd ingeroepen door ’s Heerenloo. Een moeder met 3 kinderen met een verstandelijke beperking kan vanuit een zeer slecht onderhouden woning verhuizen naar een prachtig huis. Ze beschikt niet of nauwelijks over een netwerk dat haar hiermee zou kunnen helpen. Ter voorbereiding van deze verhuizing hadden we eerder al de tuin van 1950 kg. troep ontdaan. Nu dan de verhuizing die we met veel plezier hebben gedaan.  Het was erg leuk om de onmogelijkheden om te buigen in mogelijkheden en te constateren welke vrolijkheid dat bij moeder gaf. Ze had nog aardig wat kleding die opgeborgen moest worden en daarom hebben we twee nog prachtige kasten vanuit onze opslag kunnen plaatsen. Bijzonder om van moeder te horen: “Ik heb nog nooit een kast gehad”.

Senior woning

Via Meldpunt Bijzondere Zorg werden wij in contact gebracht met twee dames , met een verstandelijke beperking, die de mogelijkheid hadden om naar een mooie seniorenwoning te verhuizen. In goed overleg hebben wij een deel van deze werkzaamheden op ons genomen en de verhuizing mogelijk gemaakt. Daarnaast  waren er tal van werkzaamheden die we hebben verricht waarmee de vette rekening van € 4000,00, die de woningcorporatie in rekening wilde brengen, werd weggepoetst.

Tal van andere klussen

We sluiten zo vlak voor de vakantie een intensieve periode af waarin we nog tal van andere klussen hebben gedaan. Soms bloedheet en daarom werd er wel eens een aangename verkoeling gezocht.

We zijn als House of Hope gesloten van maandag 12 augustus t/m dinsdag 10 september. Vanaf maandag 16 september openen we weer onze deuren en proberen we op tal van terreinen de helpende hand uit te steken.

We wensen u allen een hele fijne vakantie toe!

WIJ HELPEN MENSEN

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die, vanuit een christelijke identiteit, de helpende hand reikt naar hen die zich in een knelsituatie bevinden zonder hierbij onderscheid te maken naar religie of herkomst.

We willen een open en respectvolle ontmoeting tussen mensen stimuleren, de leefbaarheid in de wijk/stad vergroten en het persoonlijk welzijn van mensen bevorderen.

Onze slogan is dan ook: “Wij helpen mensen“.

Bouwt u mee aan “ons” HUIS!

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 46 “bouwers”betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar VIJFTIG (50) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”
rekeningnummer:
NL24INGB0006598110
HOUSE OF HOPE

Info over House of Hope:
Bezoekadressen : zie onze website voor openingstijden en aanvangstijden voor lunch en diner!

Rivierenwijk, Grevelingenstraat 1, Deventer
Borgele, Dreef 1, Deventer
Telnr. : 06-22783677
Email : info@houseofhopedeventer.nl
Website : www.houseofhopedeventer.nl

GIFTEN ZIJN WELKOM op rekeningnummer:
NL24INGB0006598110 t.n.v.
Stichting House of Hope Deventer
Uw gift is fiscaal aftrekbaar

Deel dit bericht

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

House of Hope wil mensen in Deventer hoop geven door praktische hulp te verlenen en zo hun ‘welzijn’ vergroten.