NIEUWSFLITS

 • Kerstbuffet

 • Alleengaande moeder

 • Schoonmaken

 • EFY Group

 • Opruimen

 • Woning op orde brengen

 • Keuken

 • Tuin werkzaamheden

 • Inboedel

 • Kledingbeurs

 • Geweldig nieuws

 • Bouwers

House of Hope Deventer

Kerstbuffet

kerstbuffet 1

Het kerstbuffet was ook dit keer weer een super gezellige en bovendien ook een zeer smakelijke aangelegenheid. Elk jaar proberen we onze gasten weer te verrassen met een gevarieerde maaltijd, dit jaar een Chinees / Indisch buffet en gezien de reacties zijn we daar gelukkig weer in geslaagd.
De Foe Yong Hai en Tjap Tjoy werd gesponsord door China City, Zwaluwenburg 2A te Deventer. Echt geweldig dat ze hebben geholpen om van dit buffet een zeer smaakvol geheel te maken!

Alleengaande moeder

Via Iriszorg werden wij in contact gebracht met een alleengaande moeder die, samen met haar zoontje, vanuit de crisisopvang een andere woning kon gaan betrekken. Een prachtig appartement maar moest nog wel volledig op orde worden gebracht: alle vloeren leggen met laminaat, inboedel, lampen enz. Met een enthousiast team zijn we er vol tegenaan gegaan en in een relatief korte periode is het appartement bewoonbaar gemaakt. Moeder en zoontje kunnen nu verder werken aan herstel van een complexe situatie.

Schoonmaken

  

Via de Parabool werden we in contact gebracht met een moeder met jonge kinderen die op tal van terreinen dreigt vast te lopen. Orde brengen in een chaotische situatie staat hoog op het verlanglijstje. Graag hebben we bijgesprongen en zaken zijn nu weer veel overzichtelijker geworden.

EFY Group

Enige tijd geleden werden wij benaderd door een medewerker van EFY-Group met de vraag of House of Hope hen een keer zou willen inschakelen bij een van de hulpvragen. Graag wilden zij namelijk met een team hun tijd en talenten inzetten voor iemand die in zwaar weer terecht was gekomen. Natuurlijk hebben wij aan dit verzoek gehoor gegeven en de EFY-Group in contact gebracht met een gezin. Voor hun dochter was er de dringende wens om een goede slaapplek te realiseren. Dochter sliep noodgedwongen bij haar moeder maar een eigen plekje zou een uitkomst zijn. Naast tijd en talenten werden ook de benodigde financiën beschikbaar gesteld en na 1 dag hard werken kon de dochter haar nieuwe slaapplekje betrekken. Chapeau voor de Efy-Group!

Opruimen

Via het Sociale Team werden wij in contact gebracht met een moeder die samen met haar dochters in een traumatische situatie terecht waren gekomen. Het ligt te gevoelig om er ook maar iets over te zeggen, het enige dat we kwijt willen is dat we een last van hun schouders hebben kunnen nemen door de woning en tuin op te ruimen. We hopen zeer dat ze in staat zullen zijn om op een andere plek te kunnen gaan werken aan verwerking en herstel.

Woning op orde maken

Via ’s Heeren Loo werden we in contact gebracht met een mevrouw die in een lichtelijk chaotische situatie leefde. In de tuin en schuur stond van alles en nog wat en op de eerste verdieping waren er o.a. ook wensen met betrekking tot het leggen van laminaat. Na onze inzet ontvingen wij dit bericht:
“Ik wil jullie heel graag bedanken voor jullie hulp in mijn woning. Ik ben er erg blij mee en wil graag doorgeven dat jullie een super team hebben aan vrijwilligers! Ik voel me weer helemaal thuis in mijn woning, bedankt voor jullie inzet!” Echt heel bijzonder en fijn om zo’n berichtje te ontvangen.

Keuken

Via Zorggroep Solis werden wij in contact gebracht met een mevrouw die reumapatiënt is. Haar keukenvloer is nodig aan vervanging toe en van een buurvrouw had ze hiervoor een stuk vinyl gekregen. Ondanks de kleine ruimte toch nog een lastig klusje omdat het laminaat, dat verwijderd moest worden, onder de keukenkastjes doorliep. Maar goed, het is weer gelukt en het ziet er weer prima uit!

Tuin werkzaamheden

Via het Leger des Heils werden wij in contact gebracht met een alleengaande moeder waarvan de woning (binnen en buiten) nodig toe was aan wat reparatie- en opruimachtige werkzaamheden. De schuur stond aardig vol en ook de tuin moest worden aangepakt. Na een dag werken zag het er allemaal al weer heel anders uit!

Inboedel

Via Iriszorg werden wij in contact gebracht met een cliënt die vanuit de crisisopvang nu een eigen woonruimte had gekregen. Tal van inboedel heeft hij bij ons op kunnen halen waaronder ook een prachtig bed, compleet met matrassen en beddengoed.

Kledingbeurs

 

Regelmatig krijgen we vanuit onze achterban gedragen kleding aangeboden dat er echt nog super mooi uitziet. Om onze kas een beetje te spekken hebben we op 22 februari een kledingbeurs gehouden en heel wat mensen blij kunnen maken. Tegen een zeer gering bedrag gingen tal van kledingstukken over de toonbank. Naar alle waarschijnlijkheid houden wij de volgende kledingbeurs gelijktijdig met de Burendag.

Geweldig nieuws

Momenteel hebben wij als House of Hope 2 aanhangwagens, maar 1 daarvan is nodig aan vervanging toe. Via het  Coöperatiefonds van de Rabobank hebben we onlangs een cheque ontvangen van  € 2000,=! Het bedrag is bestemd voor de aanschaf van een nieuwe aanhangwagen. Met dit bedrag hebben we ongeveer de helft van het benodigde bedrag binnengekregen. Willen wij tot aankoop van de aanhanger over kunnen gaan dan moet er dus nog € 2000,= binnenkomen.

Mocht u hiermee willen helpen dan kunt u een gift overmaken op rekeningnummer: NL24INGB0006598110 t.n.v. House of Hope  Deventer, o.v.v.: gift aanhangwagen.

Bouwers

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 50 “bouwers” betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar VIJFENZEVENTIG (75) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”

rekeningnummer:

NL24INGB0006598110

WIJ HELPEN MENSEN

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die, vanuit een christelijke identiteit, de helpende hand reikt naar hen die zich in een knelsituatie bevinden zonder hierbij onderscheid te maken naar religie of herkomst.

We willen een open en respectvolle ontmoeting tussen mensen stimuleren, de leefbaarheid in de wijk/stad vergroten en het persoonlijk welzijn van mensen bevorderen.

Onze slogan is dan ook: “Wij helpen mensen“.

Bouwt u mee aan “ons” HUIS!

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 50 “bouwers”betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar VIJFENZEVENTIG (75) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”
rekeningnummer:
NL24INGB0006598110
HOUSE OF HOPE

Info over House of Hope:
Bezoekadressen : zie onze website voor openingstijden en aanvangstijden voor lunch en diner!

Rivierenwijk, Grevelingenstraat 1, Deventer
Borgele, Dreef 1, Deventer
Telnr. : 06-22783677
Email : info@houseofhopedeventer.nl
Website : www.houseofhopedeventer.nl

GIFTEN ZIJN WELKOM op rekeningnummer:
NL24INGB0006598110 t.n.v.
Stichting House of Hope Deventer
Uw gift is fiscaal aftrekbaar

Deel dit bericht

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

House of Hope wil mensen in Deventer hoop geven door praktische hulp te verlenen en zo hun ‘welzijn’ vergroten.