NIEUWSFLITS

 • Corona

 • Aanhanger gestolen

 • Crowdfunding via Gofundme

 • Rabobank

 • Volkswagen Touran

 • Voor alle duidelijkheid

 • Jeugdgroep uit Hoogeveen

 • Alleenstaande moeder

 • Iriszorg

 • Coniferen

 • Kast in slaapkamer

 • Bed vergaan

 • Tuin opruimen

 • Schutting

 • Bouwers

House of Hope Deventer

Corona

Dit virus heeft ons als House of Hope ook aardig dwars gezeten. Veel van onze vrijwilligers en ook van de doorsnee hulpvragers vallen binnen de risicogroep dus het was oppassen geblazen. Natuurlijk hebben we medisch advies ingewonnen en het werd ons ten strengste aangeraden om zowel de inloop van House of Hope, de eetgroep als ook de werkzaamheden van het Operationele Team te stoppen. Vooral voor de bezoekers van de inloop en de eetgroep is dat een lastige en moeilijke situatie. Met name bij deze activiteiten ligt de nadruk op het relationele vlak en als dat, vanwege Corona, opeens volledig wegvalt is dat heel moeilijk. Voor een selecte groep zijn we blijven koken en werden maaltijden rondgebracht. Ook werd er een GroepsApp geopend en had men de gelegenheid om met elkaar te communiceren (hiervan werd driftig gebruik gemaakt). Na de versoepeling worden bepaalde zaken weer opgestart zoals bijvoorbeeld onze kapster.
Ook het Operationele Team is al een tijdlang weer aan de slag, zij het op een iets aangepaste en risicomijdende wijze.
Maar genoeg hierover, in de media wordt al zoveel gedeeld over alles wat te maken heeft met Corona.

Aanhanger gestolen

Onze aanhangers staan altijd bij ons in de straat geparkeerd, altijd voorzien van een wielklem en disselslot. We waren dan ook met stomheid geslagen toen wij op 23 juni 2020 constateerden dat 1 van de 2 aanhangers niet meer op de plek bleek te staan maar was ontvreemd. Een dag daarvoor hadden we ‘m nog gebruikt en met eerder genoemde sloten geparkeerd. Het is ons een raadsel hoe het überhaupt mogelijk is om dan toch de aanhanger weg te halen. Het werd ervaren als een grote domper, zeer teleurstellend dat er mensen zijn die dat doen. Op de zijkanten van de aanhanger prijkt onze bekende logo met de tekst “wij helpen mensen” en dan toch weghalen.

Crowdfunding via Gofundme

Kort na de diefstal werden we gebeld door Annelies (vriendin van onze dochter Selma). Zij vroeg of het akkoord was dat zij een crowdfunding zou opstarten om het gemis van de aanhanger weer op te lossen. Natuurlijk hadden we daar wel eens wat over gehoord maar hoe dat in de praktijk zou gaan werken, we hadden werkelijk geen idee. De crowdfunding werd opgestart en vrijwel 24 uur later was er door 70 donateurs totaal € 2245,00 geschonken. Wat een bemoediging zeg! Dat zoveel mensen bereid waren om hier de schouders onder te zetten vinden wij geweldig. Samen houden we House of Hope draaiend! Heel hartelijk bedankt voor deze geweldige steun in de rug!

We zijn nu in staat om weer een prachtige aanhanger te kopen en kunnen onze werkzaamheden weer ongehinderd oppakken. De aanschaf hiervan, het zal een open aanhanger worden, tillen we over de zomerperiode heen. Waarschijnlijk ergens in september

Rabobank

In februari van dit jaar hebben wij van de Rabobank (Salland Coöperatiefonds) een cheque overhandigd gekregen van € 2000,= die wij mochten inzetten voor de aanschaf van een derde aanhangwagen. Het fonds zet zich in om initiatieven in de samenleving te ondersteunen die een maatschappelijk belang dienen. Al eerder hebben zij ons geholpen om benodigd gereedschap voor het operationele team aan te schaffen. Deze    € 2000,= bleek voldoende om de helft van de totale te kosten te voldoen en daarvoor zijn we de Rabobank heel erg dankbaar. Ook hebben we nog particulieren giften ontvangen. Vanwege Corona (vertraagde levering) heeft het even geduurd maar het bleek het wachten meer dan waard.

Volkswagen Touran

Om deze derde aanhanger aan het rollen te krijgen heb je ook een goede auto nodig en inmiddels werd hiervoor een Touran aangeschaft. Een auto uit 2006 met 140.000 km op de teller, we hopen daar nog jaren gebruik van te kunnen maken.

Voor alle duidelijkheid

We beschikken nu dan over:
1 Volkswagen Transporter
2 Volkswagen Touran
3 Grote aanhanger, jaren geleden bekostigd door de ING
4 Grote aanhanger, mogelijk gemaakt met een donatie door de Rabobank
5 Open aanhanger (wordt in september aangeschaft), mogelijk gemaakt door de Crowdfunding

Jeugdgroep uit Hoogeveen

Iemand uit onze vriendenkring benaderde ons met de vraag of ze ons ergens mee zou kunnen helpen. We vertelden over het feit dat we een 2e auto hadden aangeschaft en dat het onze wens was om ook daarvoor een goede gereedschapskoffer beschikbaar te hebben. Als je dan ergens aan het werk bent dan heb je gelijk benodigd gereedschap beschikbaar. De jeugd van een kerkelijke gemeente in Hoogeveen heeft zich geweldig goed ingezet en hieronder een kort verslag:

Afgelopen weekend was onze jeugd op kamp. We hebben een erg goede tijd gehad!
Gisteren hebben we een 8H4House of Hope gehouden: met een startbedrag van EUR 5 mochten ze zoveel mogelijk geld zien te verdienen. Ze gingen in vier groepjes op pad. Geld verdienen deden ze door inkopen te doen en de spullen weer te verkopen of door klusjes te doen. Tussendoor moesten ze puzzels oplossen om achter adressen te komen waar ze zich moesten melden of kon een Hunter een deel van het geld opeisen.
Het bedrag dat ze verdiend hebben: EUR 320,-!

Wij willen als House of Hope deze jeugdgroep heel hartelijk bedanken voor hun geweldige inzet. Echt top!

Alleenstaande moeder

In principe werken we alleen binnen de stadsgrenzen van Deventer maar het zijn de uitzonderingen die deze regel waarschijnlijk bevestigen. Via, via kwam een dringend verzoek op ons pad om een moeder te verhuizen vanuit Leeuwarden naar onze regio. Normaal gesproken zouden we dit niet doen maar de situatie was dermate nijpend dat…

Maar goed dat we nu 2 auto’s met aanhangers hebben en in 2 ritten was deze ingrijpende klus weer geklaard. Leuke bijkomstigheid was dat onze kleinzoon Lukas, onlangs geslaagd voor zijn mavodiploma, wel eens een dagje mee wilde werken.

Iriszorg

Een alleenstaande moeder met 2 jonge kinderen had vanuit de crisisopvang van Iriszorg een woning toegewezen gekregen. Probleem was echter dat ze helemaal geen huisraad hadden. Totaal niets en dat is nauwelijks te bevatten. Gelukkig krijgen wij geregeld vanuit onze achterban nog prachtige spullen aangeboden die dan in onze opslag komen te staan. Deze jonge moeder is onlangs bij ons geweest en heeft tal van zaken uitgezocht zoals bijvoorbeeld: drie 1-persoonsbedden, dekbedden, een bank, eettafel met stoelen, wasrek, wasmachine, vriezer, koelkast, opbergkasten, servies, handdoeken, theedoeken, stofzuiger enz. enz.
Afgelopen maandagavond, na de verhuizing vanuit Leeuwarden, zijn we nog met een ander team deze spullen wezen brengen. Het voelt enorm goed de blijde gezichten te zien en dat er wederom een mogelijkheid was om iemand weer hoop en perspectief te bieden.

Coniferen

Een alleenstaande moeder zat met een groot probleem. Haar achtertuin stond (op de scheidslijn met de buurvrouw) vol met grote coniferen. We hebben geholpen met een deel van het probleem, namelijk alleen het afvoeren van de coniferen. Nu kan er weer een schutting worden geplaatst en is het weer opgelost.

Kast in slaapkamer

Een vader en moeder van een jong gezin uit Eritrea riepen ons hulp in. Een grote kast in hun slaapkamer stond letterlijk op instorten en zij vroegen ons of we daar iets aan zouden kunnen doen. Omdat de kast niet te repareren bleek hebben we vanuit onze opslag een andere kast bezorgd en gemonteerd. Voldoende ruimte om al hun spulletjes weer netje op te bergen.

Bed vergaan

Via Meldpunt Bijzondere Zorg kwam bij ons de vraag binnen of we nog een goed 1-persoonsbed hadden staan. Hun cliënt had nu een bed dat was vergaan en had dringend iets anders nodig. Gelukkig konden wij aan dit verzoek voldoen en hebben naast het bed ook nog een hoofdkussen, hoeslaken, dekbed en overtrek kunnen regelen. Deze kwestie is in ieder geval weer opgelost. Met de nodige begeleiding wordt de leefsituatie van deze jongeman telkens iets beter al moet er nog wel een lange weg afgelegd worden.

Tuin opruimen

Bij een alleenstaande moeder is ons team onlangs aan de slag geweest om een tuin weer op orde te brengen. Voor en achtertuin werden onder handen genomen en het ziet er weer stukken beter uit. Leuke en gezellige klus die zeer gewaardeerd werd door moeder. Laat de zomer maar komen.

Schutting

Aan het begin van dit jaar was ten gevolge van een storm een schutting voor een gedeelte omgewaaid. Voor een groot deel hadden we dat al gerepareerd maar vanwege Corona destijds niet helemaal af gekregen. Nu even de laatste hand er aan gelegd met een prachtig resultaat als gevolg.

Bouwers

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 50 “bouwers” betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar VIJFENZEVENTIG (75) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”

rekeningnummer:

NL24INGB0006598110

WIJ HELPEN MENSEN

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die, vanuit een christelijke identiteit, de helpende hand reikt naar hen die zich in een knelsituatie bevinden zonder hierbij onderscheid te maken naar religie of herkomst.

We willen een open en respectvolle ontmoeting tussen mensen stimuleren, de leefbaarheid in de wijk/stad vergroten en het persoonlijk welzijn van mensen bevorderen.

Onze slogan is dan ook: “Wij helpen mensen“.

Bouwt u mee aan “ons” HUIS!

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 50 “bouwers”betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar VIJFENZEVENTIG (75) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”
rekeningnummer:
NL24INGB0006598110
HOUSE OF HOPE

Info over House of Hope:
Bezoekadressen : zie onze website voor openingstijden en aanvangstijden voor lunch en diner!

Rivierenwijk, Grevelingenstraat 1, Deventer
Borgele, Dreef 1, Deventer
Telnr. : 06-22783677
Email : info@houseofhopedeventer.nl
Website : www.houseofhopedeventer.nl

GIFTEN ZIJN WELKOM op rekeningnummer:
NL24INGB0006598110 t.n.v.
Stichting House of Hope Deventer
Uw gift is fiscaal aftrekbaar

Deel dit bericht

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

House of Hope wil mensen in Deventer hoop geven door praktische hulp te verlenen en zo hun ‘welzijn’ vergroten.