NIEUWSFLITS

  • Trouwen

  • Woningcorporatie Rentree

  • Iriszorg / gasfornuis

  • Totaal geen spullen

  • Iriszorg / kinderwagen

  • Voedselpakketten

  • Verplichte uithuisplaatsing

  • Prachtige spullen

  • Vaccin

  • Bouwers

House of Hope Deventer

Trouwen

Trouwen

Een bezoekster van House of Hope gaf te kennen te gaan trouwen. Wegens beperkte middelen zou het alleen een bezoekje zijn aan het gemeentehuis, een paar papieren ondertekenen en dan weer naar huis. House of Hope heeft zich ingezet om deze dag niet ongemerkt voorbij te laten gaan….:

Een trouwjurk werd genaaid, met de bruidegom naar de winkel om een paar mooie kleren uit te zoeken, een fotograaf die belangeloos een prachtige reportage maakte, een chauffeur met auto, Bakkerij Nollen stelde een prachtige bruidstaart beschikbaar, aanvullend gebak werd door de Fontein bekostigd, Bloembinderij Ben Stempher bood het bruidspaar een prachtig bruidsboeket aan met bijbehorende corsages, de Oase stelde een ruimte beschikbaar waar gasten ontvangen konden worden met in achtneming van alle Corona-maatregelen.

Kortom, het werd een onvergetelijke dag.

* Vanwege de privacy geen bruidsfoto!

Trouwen2

Wooncorporatie Rentree

Geregeld neemt Rentree contact met ons op wanneer er in een woning, die om wat voor reden dan ook wordt ontruimd, nog bruikbare materialen staan. Recentelijk was er een huurder overleden en omdat nabestaanden geen aanspraak op de inboedel maakten werd dit aan House of Hope geschonken. Inmiddels hebben verschillende spullen al weer een goede bestemming gekregen.

Iriszorg gasfornuis

Het gasfornuis dat we uit de beschikbaar gestelde inboedel van Woningcorporatie Rentree hadden gekregen kon vrijwel gelijk weer door naar een cliënt van Iriszorg die daar dringend om verlegen zat. We hebben het gasfornuis gelijk weer even aangesloten en cliënt is er erg blij mee!

Totaal geen spullen

Via ’s Heerenloo werden we in contact gebracht met een vader die onlangs een woning had gekregen maar niet over spullen beschikte om de woning in te richten. Het is dan echt een voorrecht om over een goed gevulde opslagruimte te beschikken waaruit wij tal van spullen beschikbaar kunnen stellen, waaronder, in dit geval, een eettafel, eettafelstoelen, woonkamerkast, vriezer, lampen enz.

Iriszorg / Kinderwagen

Onlangs kwam bij ons het verzoek binnen of wij beschikten over een kinderwagen/buggy voor 2 kinderen. Een cliënt van hen was hier dringend naar op zoek. Helaas moesten wij doorgeven dat wij niet over zo’n kinderwagen beschikten. Echter…, dezelfde week nam iemand uit onze achterban contact met ons op of wij een kinderwagen/buggy voor 2 kinderen konden gebruiken. Wonderlijk hé! Inmiddels is de kinderwagen bezorgd en dit is de reactie:

Iriszorg maar ook cliënt wil jullie van harte bedanken voor de mooie kinderwagen. Client was er zo blij mee dat ze in tranen uitbarstte. Jullie hebben haar hiermee een heel groot plezier gedaan en ze is er erg blij mee!!

Voedselpakketten

Een van de participerende kerken van House of Hope, de Unie Baptistengemeente, heeft ons onlangs tal van voedselpakketten gedoneerd. Hiermee hebben we verschillende gezinnen blij kunnen verrassen.

Verplichte uithuisplaatsing

Via het Meldpunt Bijzondere Zorg werden wij met een jonge vrouw in contact gebracht die verplicht een woning diende te verlaten. Een zorgelijke situatie omdat een vervangende woonruimte nog niet in beeld is. In goed overleg, ook met deze jonge vrouw, hebben we inmiddels vrijwel de hele woning leeg gemaakt en spullen afgevoerd naar de stort. Er staat alleen nog een bed en wat keukengerei. Gelukkig kan ze nog enige tijd over de sleutel van de woning beschikken en heeft ze op dit moment nog een dak boven haar hoofd. We hopen zeer dat haar situatie zal verbeteren en we op een later moment weer kunnen helpen om e.e.a. weer op de rit te krijgen.

Prachtige spullen

Iemand uit onze achterban nam contact met ons op en bracht ons in contact met vrienden van hem die, vanwege een verhuizing, verschillende spullen overhadden en deze graag aan een goed doel beschikbaar wilden stellen. Deze prachtige spullen mochten wij ophalen en die krijgen ongetwijfeld weer een hele goede bestemming.

Vaccin

Vanwege de huidige geldende maatregelen zijn we behoorlijk beperkt in de armslag die we kunnen maken. We hopen zeer dat we in de nabije toekomst weer volop en onbeperkt de helpende hand kunnen reiken naar hen die in moeilijke omstandigheden verkeren. Kom op met die spuit dan kunnen we als House of Hope weer volop vooruit!

Veel gezondheid toegewenst en vriendelijke groet,

Bouwers

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 74 “bouwers” betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar HONDERD (100) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”

rekeningnummer:

NL24INGB0006598110

WIJ HELPEN MENSEN

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die, vanuit een christelijke identiteit, de helpende hand reikt naar hen die zich in een knelsituatie bevinden zonder hierbij onderscheid te maken naar religie of herkomst.

We willen een open en respectvolle ontmoeting tussen mensen stimuleren, de leefbaarheid in de wijk/stad vergroten en het persoonlijk welzijn van mensen bevorderen.

Onze slogan is dan ook: “Wij helpen mensen“.

Bouwt u mee aan “ons” HUIS!

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 74 “bouwers” betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar HONDERD (100) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”
rekeningnummer:
NL24INGB0006598110
HOUSE OF HOPE

Info over House of Hope:
Bezoekadressen : zie onze website voor openingstijden en aanvangstijden voor lunch en diner!

Rivierenwijk, Grevelingenstraat 1, Deventer
Borgele, Dreef 1, Deventer
Telnr. : 06-22783677
Email : info@houseofhopedeventer.nl
Website : www.houseofhopedeventer.nl

GIFTEN ZIJN WELKOM op rekeningnummer:
NL24INGB0006598110 t.n.v.
Stichting House of Hope Deventer
Uw gift is fiscaal aftrekbaar

Deel dit bericht

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

House of Hope wil mensen in Deventer hoop geven door praktische hulp te verlenen en zo hun ‘welzijn’ vergroten.