NIEUWSFLITS

 • Verhuizing

 • Slachtoffer

 • Bewindvoerder

 • Vader met jonge kinderen

 • Zeer ingewikkelde verhuizing

 • Iriszorg

 • Eenzame man

 • Alcohol maakt meer kapot dan je lief is

 • Iriszorg koelkast

 • Doveninstituut

 • Tuin

 • Autotess

 • Bouwers

House of Hope Deventer

Verhuizing

verhuizing

In samenwerking met Meldpunt Bijzondere Zorg en Beter Thuis Wonen is het gelukt om een persoon, die in een erbarmelijke situatie verkeerde, te verhuizen. Zijn oude woning was totaal vervuild en alleen daar al zijn we intensief mee bezig geweest om zaken op te ruimen, af te voeren en voorbereidingen te treffen voor een verhuizing. Het heeft even geduurd maar gelukkig is er een prachtig appartement beschikbaar gekomen en met diverse meubelen uit onze opslag ziet de woning er nu schitterend uit. Het werpt ook zijn positieve vruchten af op de persoon in kwestie want een opgeruimde en schone woning geeft ook ruimte in het hoofd. Hij is zeer gelukkig met de nieuwe situatie en hij vertelde: “voor het eerst sinds jaren is mijn dochter op bezoek geweest en we hebben afgesproken om nu wekelijks samen te gaan eten”

Slachtoffer

slachtoffer

We werden in contact gebracht met een jonge vrouw die slachtoffer was van een ernstig vergrijp. We vonden het een voorrecht om haar te helpen met het gedeeltelijk opknappen van haar nieuwe woning. Ze kan eindelijk weer een beetje tot rust komen. Bekwame mensen staan om haar heen om haar te begeleiden. Vanwege de privacy kunnen we verder geen details vermelden.

Iriszorg gasfornuis

Het gasfornuis dat we uit de beschikbaar gestelde inboedel van Woningcorporatie Rentree hadden gekregen kon vrijwel gelijk weer door naar een cliënt van Iriszorg die daar dringend om verlegen zat. We hebben het gasfornuis gelijk weer even aangesloten en cliënt is er erg blij mee!

Bewindvoerder

Onlangs nam een bewindvoerder contact met ons op, we komen elkaar zeer regelmatig tegen, hij vroeg of wij wellicht een wasmachine hadden voor een jonge moeder. Gelukkig konden wij helpen en hebben een prachtige wasmachine kunnen leveren vanuit onze opslag

wasmachine

Vader met jonge kinderen

Via Iriszorg werden wij met deze vader in contact gebracht. Dringend was hij op zoek naar een eethoek en eetkamerstoelen alsook gordijnen voor het hele appartement. Die opslag daar zijn we toch wel heel erg blij mee want…, ook daar konden we in voorzien. Het is een groot appartement en erg veel werk om voor alle ramen de gordijnen te realiseren. Maar ook dat is weer gelukt!

gordijnen

Zeer ingewikkelde verhuizing

Een ouder met haar kind woonde in een overvolle woning. De situatie was dusdanig complex dat alleen verhuizen tot de mogelijkheden behoorde. Door intensieve samenwerking met tal van professionele hulpverlenende organisaties hebben wij op meerdere gebieden praktische oplossingen kunnen bewerkstelligen. Ook is het gelukt de verhuizing af te ronden. Meer kunnen we niet vertellen over deze situatie vanwege de privacy

Iriszorg

Een bewoner was met de noorderzon vertrokken en liet zijn appartement, laten we zeggen, niet al te netjes achter. Gelukkig konden we ruimte vinden om Iriszorg hiermee te helpen en hebben de kamer weer netjes gekregen.

iriszorg

Eenzame man

Door Dimence werden wij in contact gebracht met een eenzame, bijzonder aardige, man. Zijn woning zou binnenkort opgeknapt worden maar eerst moest er worden opgeruimd. Hij zou daar alleen nooit uitgekomen zijn maar gelukkig wist ook de huisarts van het bestaan van House of Hope en werden wij ingeschakeld. Zoals eigenlijk met alle werkzaamheden hebben we ons ook graag ingezet voor deze man. Een beetje aandacht, liefde en hulp doet wonderen. Situatie weer ten positieve gekeerd.

eenzame man

Alcohol maakt meer kapot dan je lief is

alcohol

Via Tactus werd onze hulp dringend verzocht bij een vervuilde woning. Vader was opgenomen en dermate ziek dat hij niet kon terugkeren naar de woning. Inwonende zoon werd niet meer gecorrigeerd en in korte tijd was er grote chaos in de woning ontstaan. Een ander familielid zat met de handen in het haar en wist niet hoe dit nu aan te pakken of op te lossen. Ook deze situatie tot een goed einde kunnen brengen, mede dankzij de hulp van ons Back-up team. (zie foto)

alcohol 2

Iriszorg koelkast

iriszorg koelkast 1

Een koelkast van een cliënt van Iriszorg was kapot gegaan en de inhoud ervan was op een gegeven moment behoorlijk gaan stinken. De vraag was of wij nog een koelkast hadden staan en gelukkig bleek dat het geval. Oude koelkast afgevoerd en andere koelkast geplaatst. Man zeer in zijn nopjes!

iriszorg koelkast 2

Doveninstituut

Een ambulant medewerker van het doveninstituut vroeg of wij een cliënt zouden kunnen helpen met zijn tuin. Zelf had hij al van alles en nog wat uit zijn woning gehaald om op te ruimen en met dat laatste, het opruimen van zijn tuin, hebben wij hem weer geholpen.

tuin

Tuin

tuin

We werden gebeld door Meldpunt Bijzondere Zorg. In de tuin van een invalide vrouw stonden een aantal spullen die afgevoerd moesten worden. Tweede vraag, of wij uit de tuin onkruid zouden kunnen verwijderen. Spullen afvoeren was geen probleem want heel toevallig waren we onderweg om voor een andere klus zaken af te voeren en zijn diezelfde dag nog ook deze tuin gaan opruimen. Onkruid verwijderen is een ander dingetje.., we zijn hier ook geregeld in teleurgesteld. We hebben vaak moeten constateren dat een tuin, die we weer helemaal in orde hadden gemaakt, in korte tijd weer helemaal volstond met onkruid. In principe doe we geen tuinwerkzaamheden meer of het moet heel , heel duidelijk zijn dat iemand anders het na die tijd goed gaat onderhouden.
Echter, er zijn natuurlijk altijd weer uitzonderingen.., we hoorden dat deze invalide vrouw de volgende dag jarig was, de tuin was niet zo groot dus…

tuin

Autotess

autotess

Zeer bijzonder nieuws!!! De auto’s waren in onderhoud bij een garagebedrijf dat onlangs is gestopt en haar bestand had overgebracht naar AutoTess. Onlangs namen wij telefonisch contact met hen op om iets te weten te komen over de historie van de auto i.v.m. een aanstaande APK-keuring. We hadden het over een rode Volkswagen Transporter waarop de eigenaar van AutoTess reageerde: “bedoel je die Transporter die altijd met zo’n aanhanger van House of Hope door Deventer rijdt? Ik heb al tijden het idee om dat werk te gaan sponsoren. Graag wil ik mij inzetten voor een betere samenleving en dit zou iets zijn dat bij mij past”. Korte tijd later zijn we een kopje koffie gaan drinken en de uitkomst van dit alles is dat AutoTess beide auto’s (Volkswagen Transporter en Volkswagen Touran) alsook alle drie de aanhangers volledig gaat sponsoren. Concreet betekent dit dat alle nota’s op € 0,00 zullen eindigen. Is dat geen wonder!

autotess

Bouwers

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 75 “bouwers” betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar HONDERD (100) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”

rekeningnummer:

NL24INGB0006598110

WIJ HELPEN MENSEN

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die, vanuit een christelijke identiteit, de helpende hand reikt naar hen die zich in een knelsituatie bevinden zonder hierbij onderscheid te maken naar religie of herkomst.

We willen een open en respectvolle ontmoeting tussen mensen stimuleren, de leefbaarheid in de wijk/stad vergroten en het persoonlijk welzijn van mensen bevorderen.

Onze slogan is dan ook: “Wij helpen mensen“.

Bouwt u mee aan “ons” HUIS!

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 74 “bouwers” betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar HONDERD (100) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”
rekeningnummer:
NL24INGB0006598110
HOUSE OF HOPE

Info over House of Hope:
Bezoekadressen : zie onze website voor openingstijden en aanvangstijden voor lunch en diner!

Rivierenwijk, Grevelingenstraat 1, Deventer
Borgele, Dreef 1, Deventer
Telnr. : 06-22783677
Email : info@houseofhopedeventer.nl
Website : www.houseofhopedeventer.nl

GIFTEN ZIJN WELKOM op rekeningnummer:
NL24INGB0006598110 t.n.v.
Stichting House of Hope Deventer
Uw gift is fiscaal aftrekbaar

Deel dit bericht

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

House of Hope wil mensen in Deventer hoop geven door praktische hulp te verlenen en zo hun ‘welzijn’ vergroten.