NIEUWSFLITS

 • Keyboard

 • Ontruiming

 • Jonge moeder

 • Bezorgde buurman

 • Matras versleten

 • Alleen gaande man

 • Eenzame man

 • Klachten

 • Renovatie

 • Verhuizing

 • Tuin opruimen

 • Autotess

 • Sociaal team

 • Aanbeveling House of Hope

 • Bouwers

House of Hope Deventer

Keyboard

Keyboard

Bij de Crisisopvang van Iriszorg verblijft op dit moment een meisje dat sinds kort pianoles krijgt. De pianoleraar gaf aan dat het wel noodzakelijk is dat er thuis dan ook geoefend gaat worden.  Daarom belde Iriszorg ons met de vraag of wij toevallig nog een keyboard hadden staan in onze opslag. En heel toevallig bleek dat het geval te zijn, een prachtig keyboard compleet met standaard en een steun voor blad muziek. Het betreffende meisje is er heel blij mee en ook wij vinden het geweldig dat we toch weer in deze bijzondere vraag hebben voorzien.

Ontruiming

Ontruiming

We hebben in de loop der jaren toch al heel wat meegemaakt maar een ontruiming als deze zijn we nog niet zo heel vaak tegengekomen. Ontruimen is één ding maar als iemand bijna geen afstand kan nemen van de spullen (allemaal stortwaardig) dan wordt het wel heel moeilijk. Het heeft een lange tijd in beslag genomen maar het is gelukt om de woning voor de overeengekomen datum met de woningcorporatie helemaal leeg te krijgen. Voor de betreffende persoon is de kwaliteit van leven enorm verbeterd. Vanuit een chaotische woning nu naar een appartement met intensieve begeleiding (ook de verhuizing hebben wij verzorgd). Dit hele proces hebben we in goed overleg gedaan met tal van betrokken professionele organisaties, waaronder Meldpunt Bijzondere Zorg.

Jonge moeder

Via Meldpunt Bijzondere Zorg werden wij in contact gebracht met een jonge moeder en haar dochter. Door omstandigheden stonden er in één slaapkamer, de keuken en berging tal van spullen die nodig afgevoerd moesten worden.  Soms lukt het iemand gewoon niet om daar beweging in te krijgen maar met onze ondersteuning komt er opeens beweging in de zaak. We waren aangenaam verrast dat moeder volop mee begon te werken om alles weer op orde te krijgen. Na een paar uur werk ziet het er opeens weer heel anders uit en komt er ook weer rust in het hoofd. Voor haar dochter hebben we nog een heel mooi bed dat we binnenkort gaan installeren!

Bezorgde buurman

We werden gebeld door een bezorgde buurman. De Gemeente Deventer had het mogelijk gemaakt om een nieuwe laminaat vloer te leggen voor iemand die rolstoel afhankelijk is. Het probleem was dat er niet was nagedacht over het afvoeren van de oude vloer. Dat stond nu bij de betreffende persoon voor de deur en behoorlijk in de weg. Gelukkig lukte het ons om nog wat tijd hiervoor vrij te maken en hebben het dezelfde dag nog in orde gemaakt.

Matras versleten

Iemand benaderde ons of wij toevallig nog een matras hadden van 140×200. Helaas bleek dat niet het geval, wel hadden wij nog een complete boxspring staan. Deze was zeer welkom omdat eigenlijk niet alleen het matras maar ook het bed niet meer in orde was. Boxspring werd geplaatst en het oude bed weer afgevoerd.

Matras

Alleen gaande man

Het Sociale Team benaderde ons met de vraag of wij konden helpen bij een zeer ingewikkelde situatie. De woon- en leefsituatie van de betreffende persoon was ronduit slecht en het zou een hele klus worden om daar beweging in te krijgen, hetgeen ook met name met de persoonlijkheid van de betreffende man had te maken. Volgens afspraak heeft de woningcorporatie, heel bijzonder trouwens, alle spullen uit de woning afgevoerd. Daarna zijn we er met een flink team tegenaan gegaan om de woning weer spic en span te krijgen, de plafonds en wanden te sauzen, de vloeren te voorzien van vinyl en met tal van spullen uit onze opslag de woning weer in te richten. Herhaling wordt voorkomen doordat er nu twee uur per week hulp is geregeld. Zoals gezegd een ingewikkelde klus maar wat bemoedigend om te zien (ook voor ons zelf) hoe een slechte woon- en leefsituatie is omgebogen naar een hele zonnige situatie.

Eenzame man

Via Beter Thuis Wonen werden we in contact gebracht met iemand die dringend een andere bank en bed nodig had. Tja, dan blijkt die opslag van House of Hope toch echt geweldig te zijn en ook daar konden we weer in voorzien. Een prachtige leren bank van Montel en een senioren bed met elektrisch verstelbare bodem werd door ons geplaatst en de doorgezakte bank en het oude bed hebben we weer afgevoerd.

Klachten

Tijdens een overleg met het Meldpunt Bijzondere Zorg en het Sociale Team werd ons een casus voorgelegd van een bewoner waarvan de tuin dringend opgeruimd diende te worden. Er waren klachten gekomen uit de buurt en daardoor nam de urgentie alleen maar toe. Iets wat al lange tijd door sudderde konden wij in één dag tijd oplossen.

Renovatie

Een jonge moeder die we al eens vaker hebben geholpen benaderde ons met de vraag of wij konden helpen met haar trap. Recentelijk was de renovatie van haar woning afgerond maar helaas was de vloerbedekking op haar trap daarbij behoorlijk beschadigd. De vraag was of wij de trappen opnieuw zouden willen bekleden. Normaal gesproken wijzen wij dit soort aanvragen bijna altijd af maar er zijn uitzonderingen. Haar trappen (naar de eerste verdieping en naar zolder) zijn weer opnieuw bekleed en ze kunnen  nu genieten van hun woning.

Verhuizing

Iemand woonde drie hoog met een enorme grote zolder. Fysiek niet goed meer in staat om de trappen op te komen, voldoende punten om voor een andere woning in aanmerking te komen, maar hoe in vredesnaam verhuizen…
Hier hebben we ook echt even over na moeten denken of we dit wel op ons wilden nemen. We hebben het in stukjes geknipt, eerst de zolder aanpakken en dan weer eens zien of we wel verder wilden helpen. Uiteindelijk hebben we de hele verhuizing kunnen verzorgen en alles in goede banen kunnen leiden. Met tal van spullen uit de opslag hebben wij haar nieuwe woning opnieuw kunnen inrichten, met een prachtig eindresultaat. De betreffende persoon in kwestie is zeer dankbaar.

Tuin opruimen

Via het Meldpunt Bijzondere Zorg kwam bij ons de vraag binnen of wij de tuin van een jonge vrouw wilden opruimen. Natuurlijk waren wij daartoe bereid en hebben dat inmiddels weer in orde gemaakt. Nu volgen nog de schuur die werkelijk bomvol staat en de woning zelf. Ook in deze situatie konden/kunnen we heel snel schakelen door overleg met het Meldpunt en iemand van het Sociale Team om zaken te regelen en tot goede oplossingen te komen.

Autotess

De inzet van deze sponsor is voor ons onbetaalbaar! Echt geweldig hoe zij de zaken voor ons regelen. We schreven eerder al dat het autobedrijf had aangeboden om onze beide auto’s alsmede de drie aanhangers kosteloos in onderhoud te nemen. Onlangs heeft de Touran een grote beurt gehad en werd er ook nog een autotelefoon geplaatst, kosten € 0,00!
Echt geweldig! www.autotess.nl

Sociale Team

Via het Sociale Team werden wij in contact gebracht met een wat ouder, zeer vriendelijk, persoon waarvan de tuin behoorlijk vol stond. Met name met allerlei aanbouwtjes en dat kon echt niet meer zo langer. In nauw overleg met het Sociale Team en met de betreffende persoon zelf hebben wij dit op korte termijn kunnen oplossen.

Aanbeveling House of Hope

Van meerdere professionele organisaties hebben wij een schrijven ontvangen waarin de meerwaarde van House of Hope wordt beschreven. Hieronder een verklaring van InteraktContour:

Vanuit InteraktContour wil ik House of Hope enorm bedanken voor de uitgebreide inzet die jullie hebben geboden bij het ontruimen van een woning van een cliënt met een forse verzameldwang.

Dankzij de goede samenwerking tussen de diverse hulpverleners en jullie als vrijwilligers van House of Hope heeft de cliënt een betrouwbare overstap naar een begeleide woonvorm kunnen maken.

Tot de kern waren jullie altijd bereid tot overleg en effectief handelen én met een juiste invoeling was dat naar de cliënt ook effectief.

Het was ook prettig om een vast contactpersoon als aanspreekpunt binnen de samenwerking te hebben.

House of Hope is naar mijn beleving een noodzakelijke schakel in Deventer tussen WMO, hulpverleners en vrijwilligers, wanneer een zorgmijder goede begeleiding in een precaire situatie behoeft.

Daarbij wil ik ook nog graag opmerken dat jullie organisatie ook indirect weet te voorkomen dat cliënten in onoverzienbare schulden geraken, omdat House of Hope kosteloze inzet levert.

Samengevat een Prestatie van Jewelste!!!

Intercontour

Bouwers

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 75 “bouwers” betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar HONDERD (100) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”

rekeningnummer:

NL24INGB0006598110

WIJ HELPEN MENSEN

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die, vanuit een christelijke identiteit, de helpende hand reikt naar hen die zich in een knelsituatie bevinden zonder hierbij onderscheid te maken naar religie of herkomst.

We willen een open en respectvolle ontmoeting tussen mensen stimuleren, de leefbaarheid in de wijk/stad vergroten en het persoonlijk welzijn van mensen bevorderen.

Onze slogan is dan ook: “Wij helpen mensen“.

Bouwt u mee aan “ons” HUIS!

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 75 “bouwers” betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar HONDERD (100) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”
rekeningnummer:
NL24INGB0006598110
HOUSE OF HOPE

Info over House of Hope:
Bezoekadressen : zie onze website voor openingstijden en aanvangstijden voor lunch en diner!

Rivierenwijk, Grevelingenstraat 1, Deventer
Borgele, Dreef 1, Deventer
Telnr. : 06-22783677
Email : info@houseofhopedeventer.nl
Website : www.houseofhopedeventer.nl

GIFTEN ZIJN WELKOM op rekeningnummer:
NL24INGB0006598110 t.n.v.
Stichting House of Hope Deventer
Uw gift is fiscaal aftrekbaar

Deel dit bericht

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

House of Hope wil mensen in Deventer hoop geven door praktische hulp te verlenen en zo hun ‘welzijn’ vergroten.