NIEUWSFLITS

 • Studenten op bezoek

 • Banken en stoelen

 • Apenheul

 • Zwervend bestaan

 • Wasmachine wanhopige moeder

 • Wasmachine 2

 • Schuur ontruimen

 • Vervuilde kamer en schuur

 • Tal van lichamelijke klachten

 • Sparen voor House of Hope

 • Kerst workshop

 • Kerst vieren met de kinderen

 • Backup team

 • Beter Thuis Wonen over House of Hope

 • Tenslotte

 • Bouwers

House of Hope Deventer

Studenten op bezoek

Student 3

Studenten uit Zwolle die een opleiding Social Work volgen hadden ons benaderd of zij een keer een gezellige middag voor onze bezoekers mochten organiseren. Natuurlijk hebben wij daar toestemming voor gegeven en waren blij verrast over hun programma. Wat een enthousiaste groep die zich met hart en ziel hebben ingezet voor de trouwe bezoekers van House of Hope. Meehelpen met het klaarmaken van de lunch en lekker babbelen met de bezoekers. Na de lunch eerst keurig netjes alles opruimen en afwassen en daarna BINGO! Zeer aangename sfeer en leuke prijsjes, chapeau!

Uit het niets en volkomen onverwachts werd ons ook nog een cheque overhandigd van maar liefst € 230,=. Wat een bemoediging zeg. Dat gaat helemaal goed komen met deze nieuwe generatie van Sociale Workers!

Student 1student 2

Bank en stoelen

Een medewerker van Beter Thuis Wonen (waar we vaker mee samen werken) benaderde ons ons over een schrijnende situatie van een gezin: “ze zijn met 5 personen en hebben alleen een driezitbank die echt helemaal kapot is en verder ook geen extra stoelen. Ik kom er nu al 2 jaar en er is nooit een andere dan die kapotte bank geweest” Dan is zo’n Boedelbank (opslag ruimte van House of Hope) toch echt geweldig. Het gezin kan weer heerlijk en comfortabel zitten!

Apenheul

Iemand stelde 4 kaartjes van Apenheul beschikbaar en vroeg of wij misschien een gezin wisten die… Onze gedachten gingen gelijk uit naar een specifiek gezin waarvoor het een zeer welkome en aangename verrassing zou zijn. Ze hebben een geweldige dag gehad.

Zwervend bestaan

Iemand leidde een zwervend  bestaan en bezat feitelijk alleen maar 1 koffer. Via het Meester Geertshuis werd een prachtige woning gerealiseerd maar het ontbrak volledig aan enige huisraad. Gelukkig konden wij in alle wensen voorzien en werd de woning volledig ingericht. De betreffende persoon is dolgelukkig!

Wasmachine wanhopige moeder

Wij werden benaderd door een wanhopige moeder van 7 kinderen. Mijn wasmachine is kapot en ik kom er niet meer uit, kunnen jullie mij helpen? We hadden op dat moment helaas geen wasmachine beschikbaar en plaatsten daarom (dit doen wij incidenteel) een oproep naar onze achterban. Dezelfde dag nog kregen wij een donatie waarmee de aankoop van een nieuwe wasmachine mogelijk werd. Van de moeder kregen wij de volgende kaart:

Wasmachine

Er werd nog een andere donatie gedaan waarmee wij ook nog een 2-tal andere wasmachines voor mensen in nood konden realiseren.

Schuur ontruimen

Via het Meldpunt Bijzondere Zorg werden wij in contact gebracht met een jonge vrouw waarvan de schuur bomvol stond met allerlei spullen die afgevoerd konden worden. Veel spullen aangevreten door ongedierte en mede daardoor een onhoudbare situatie. Gelukkig konden wij uitkomst bieden en is e.e.a. weer in orde gemaakt.

Vervuilde kamer en schuur

Via het Meldpunt Bijzondere Zorg werden wij in contact gebracht met een man die, heel goed bedoeld, tijdelijk een kamer beschikbaar had gesteld aan een jonge man die geen onderdak had. In korte tijd had deze persoon van “zijn” slaapkamer en de schuur, waar hij wat knutselde, een grote puinhoop gemaakt. Alles plakte aan elkaar en allerlei potjes en flesjes waren met urine gevuld. Kortom: een enorme klus om weer schoon te maken.

Zelfs wij moesten wel even een paar grenzen doorbreken. Het was niet alleen smerig maar het stonk ook enorm.  De vloer van de slaapkamer hebben we ook moeten verwijderen en leggen daar binnenkort weer een andere vloer in. Het ziet er allemaal weer pico bello uit.

Tal van lichamelijke klachten

Via het Meldpunt Bijzondere Zorg werden wij in contact gebracht met iemand met multi-problemen. Vanwege zijn gezondheid was hij niet goed in staat om orde te krijgen in zijn leefsituatie. Zijn koelkast had het min of meer begeven en er was een dringende wens om een magnetron te ontvangen. De benodigde spullen hebben wij geleverd en gelijk het e.e.a. enigszins schoongemaakt en op orde gebracht.

Sparen voor House of Hope

Onlangs kregen wij van iemand die werkzaam is bij de Gemeente Deventer een grote pot met kleingeld, speciaal gespaard voor House of Hope. Het totaalbedrag bedroeg € 168,46! Wij zijn daar ontzettend blij mee en zeker ook voor de waardering die daar doorheen klinkt.

Kerst workshop

Geregeld hebben wij activiteiten tijdens onze inloop bij House of Hope. De Kerstworkshop is iets waar iedereen altijd reikhalzend naar uitkijkt. Ook dit jaar weer een supergezellige workshop en de deelnemers mochten hun eigen gemaakte Kerststukje naar huis meenemen.

Kerst vieren met de kinderen

In samenwerking met het Meldpunt Bijzondere Zorg en Beter Thuis Wonen hebben wij de woon- en leefsituatie van een persoon sterk kunnen verbeteren. Zijn oude woning was een verschrikkelijke plek om te zijn en zeker geen plek om kinderen uit te nodigen. Zijn oude huis werd ontruimd en vrijwel alles werd naar de stort afgevoerd. Zijn nieuwe woning werd grotendeels met spullen uit onze opslag ingericht. Als kers op de slagroomtaart gaan we deze week nog een prachtige tafel en eetstoelen bezorgen want..: “Ik kan nu eindelijk mijn kinderen uitnodigen om Kerst met mij te vieren”.

Backup team

In deze flits staat slechts een greep van allerlei hulpaanvragen die de recente periode door ons zijn uitgevoerd. In complexe situaties beschikken wij over een back-up team dat nog wel eens een oplossing kan zijn om een bepaalde situatie toch opgelost te krijgen. Zo ook een moeder en zoon waarvan de woonsituatie toch sterk te wensen overliet. Het back-up team heeft zich 1 dag een slag in de rondte gewerkt en de situatie zeer sterk verbeterd en weer woonbaar gemaakt. Chapeau!

Beter thuis wonen over House of Hope

Ik werk voor Beter Thuis Wonen. Het afgelopen jaar heb ik een aantal keren een beroep kunnen doen op mensen van House of Hope. Helaas komt het ook in Deventer nogal eens voor dat mensen hun huis om wat voor reden dan ook zwaar laten vervuilen. Zodanig dat er geen sprake meer is van een gezonde of leefbare woonomgeving. Als House of Hope besluit in te springen wordt er daadwerkelijk geholpen zonder met een bevoogdend vingertje te wijzen. De medewerkers van House of Hope laten iedereen in zijn of haar waarde en verzetten tegelijkertijd bergen werk. Met eigen ogen heb ik een paar keer mee mogen maken dat mensen na geboden hulp weer vertrouwen in de toekomst krijgen en zelf in staat zijn een nieuw begin te maken.

Joke van Mieghem, Beter Thuis Wonen.

Tenslotte

Wij zijn ook als organisatie volop in beweging en er ligt een prachtig en uitdagend plan klaar voor 2022! Begin 2022 zullen wij daar meer over vertellen!

Wij wensen jullie allemaal hele fijne feestdagen toe en een gezond en zeer gezegend 2022!

Bouwers

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 76 “bouwers” betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar HONDERD (100) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”

rekeningnummer:

NL24INGB0006598110

WIJ HELPEN MENSEN

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die, vanuit een christelijke identiteit, de helpende hand reikt naar hen die zich in een knelsituatie bevinden zonder hierbij onderscheid te maken naar religie of herkomst.

We willen een open en respectvolle ontmoeting tussen mensen stimuleren, de leefbaarheid in de wijk/stad vergroten en het persoonlijk welzijn van mensen bevorderen.

Onze slogan is dan ook: “Wij helpen mensen“.

Bouwt u mee aan “ons” HUIS!

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 76 “bouwers” betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar HONDERD (100) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”
rekeningnummer:
NL24INGB0006598110
HOUSE OF HOPE

Info over House of Hope:
Bezoekadressen : zie onze website voor openingstijden en aanvangstijden voor lunch en diner!

Rivierenwijk, Grevelingenstraat 1, Deventer
Borgele, Dreef 1, Deventer
Telnr. : 06-22783677
Email : info@houseofhopedeventer.nl
Website : www.houseofhopedeventer.nl

GIFTEN ZIJN WELKOM op rekeningnummer:
NL24INGB0006598110 t.n.v.
Stichting House of Hope Deventer
Uw gift is fiscaal aftrekbaar

Deel dit bericht

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

House of Hope wil mensen in Deventer hoop geven door praktische hulp te verlenen en zo hun ‘welzijn’ vergroten.