NIEUWSFLITS

 • Samenwerking

 • Dove Man

 • Chaotisch

 • Boven het hoofd gegroeid

 • Jong stel in de problemen

 • Bomvol

 • Multi problemen

 • Crisisopvang Iriszorg

 • Kinderwagen

 • Iraans gezin

 • Spierziekte

 • Dwarslaesie

 • Vuilnisbelt

 • Triestbericht

 • Aanbeveling

 • Bouwers

House of Hope Deventer

Samenwerking

De samenwerking met tal van hulpverlenende organisaties verloopt prima. Het Meldpunt Bijzondere Zorg heeft ons officieel gevraagd onze samenwerking nog meer te gaan intensiveren met name met betrekking tot HPH (Hygiënische Probleem Huishoudens). In de loop der jaren hebben wij ons daar steeds meer in bekwaamd en natuurlijk hebben wij JA tegen dit verzoek gezegd. Het is vaak lastig werk en vraagt om een speciale aanpak zoals geduld en inzicht, maar de resultaten mogen er dan ook zijn. Ook voor ons als team vaak zeer bemoedigend om te zien hoe situaties zich ten goede keren en levens veranderen

Dove Man

Via iemand die doven en slechthorenden begeleid werd ons gevraagd om bij een cliënt een tuin op te ruimen. Gelukkig konden we ruimte in onze agenda creëren en hebben we de klus kunnen klaren!

dove man

Chaotisch

chaotisch chaotisch

Onze hulp werd ingeroepen bij een wel heel bijzondere situatie. In de woning troffen wij chaotische taferelen aan. De situatie was van dusdanige aard dat zelfs wij dat niet zo vaak tegenkomen. Het was/is een ingewikkelde casus maar mede door onze inbreng hebben we een flinke beweging in de goede richting kunnen bewerkstelligen. Vanwege de privacy kunnen we er verder eigenlijk niets over zeggen.

chaotisch chaotisch

Boven het hoofd gegroeid

Via een Voor Elkaar Team werden wij in contact gebracht met een alleen gaande moeder die de situatie in de woning en tuin duidelijk boven het hoofd was gegroeid. Ze wilde dolgraag verbeteringen aanbrengen maar de werkzaamheden waren gewoon veel te groot om dat zelf voor elkaar te krijgen. We zijn er met ons team flink tegenaan gegaan en hebben voor haar nu een mooie basis gelegd om zelfstandig op verder te borduren.

boven het hoofd gegroeid boven het hoofd gegroeid

Jong stel in de problemen

Ons werk is beslist niet saai en van het ene avontuur rollen we weer in een ander. Via Meldpunt Bijzondere Zorg werden wij in contact gebracht met een jong stel, dat in zorgelijke omstandigheden in een appartement woonden.

jong stel jong stel

We hebben daar al heel wat dagen keihard gewerkt en gelukkig verbeteringen aan kunnen brengen.

Het is een proces dat, onder de noodzakelijke begeleiding, steeds beter gaat maar voordat echt het einde in zicht gaat komen zal er nog heel wat water door de IJssel zijn weg moeten vinden. Troep in het huis is ook vaak onrust in het hoofd! Wat heel mooi is om te zien is dat het stel er duidelijk van opknapt.

jong stel jong stel

Bomvol

Via Meldpunt Bijzondere Zorg werden wij in contact gebracht met een zorg mijdende vrouw die teruggetrokken leeft en waarvan de woning (meerdere vertrekken) niet meer goed toegankelijk was. Het contact met haar loopt boven verwachting en in een korte periode heeft ze geleerd ons te vertrouwen. Ze heeft nu een zeer toegankelijke houding ontwikkeld en staat het toe dat wij daadwerkelijk orde op zaken kunnen stellen. Vaak begint de morgen een beetje twijfelachtig met tranen, maar dat slaat telkens snel om in een dankbare glimlach. Ze heeft er echt zin in gekregen om haar leven een ommezwaai te geven en de situatie in haar woning verbetert met sprongen.

bomvol bomvol

Multi problemen

Via een Voor Elkaar Team werden wij in contact gebracht met een moeder met kinderen in de tienerleeftijd. Het heeft ze flink tegengezeten en er zijn tal van zaken die hun weg moeten vinden. Een belangrijke, hoofdbrekende kwestie was dat ze al maandenlang de was met de hand stond te doen, een zeer onwenselijke situatie natuurlijk. Gelukkig hadden wij nog een wasmachine in onze boedelbank voorradig en was dit probleem snel opgelost. Een ander probleem was de situatie van de tuin en berging. De situatie was dusdanig slecht dat ze tijdens de bezichtiging de gordijnen dicht had gedaan omdat ze zich te veel schaamde.

multi problemen

Crisis opvang Iriszorg

Zeer regelmatig komen begeleiders van Iriszorg met cliënten vanuit de Crisisopvang naar onze boedelbank om spullen uit te zoeken. De cliënten hebben in dat geval een woning toegewezen gekregen en kunnen dan bij ons rond kijken of er spullen zijn die zij heel goed zouden kunnen gebruiken.
Om een indruk te krijgen noemen wij van 2 personen de spullen die zijn uitgezocht:

1e situatie (een senioren bed (incl. matras), nachtkastjes, gasfornuis, bank, dienblad, servies, spiegel, lampen en een prullenbak).

crisisopvang

2e situatie (fauteuil, bank, salontafel, eettafel met stoelen, stofzuiger, koelkast, magnetron, kinderstoel, wasmachine, 2-persoonsbed met matrassen, hanglamp, kast, koffiemachine, spiegel, kapstok en een vloerkleed)

crisisopvang

Kinderwagen

Via Iriszorg kregen wij het dringende verzoek om een kinderwandelwagen. Helaas hadden wij deze niet voorradig en daarom werd een oproep naar onze achterban geplaatst. Eén of twee dagen later kregen wij van onze vrijwilligers te horen dat hij een kinder-wandelwagen mee zou nemen naar House of Hope. Wij dachten in eerste instantie dat hij dit deed naar aanleiding van onze oproep maar dat bleek niet het geval te zijn. De betreffende vrijwilliger werkte nog dusdanig kort bij ons dat hij nog niet in het systeem was verwerkt voor toezending voor o.a. oproepen.
We waren natuurlijk blij verrast en staan er vaak van te kijken hoe wonderlijk zaken soms lopen. De moeder was erg blij met de kinderwandelwagen!

kinderwagen

Iraans gezin

Een begeleider van een Iraans gezin, die trouwens ook als vrijwilliger bij House of Hope werkt, heeft dit gezin bijzonder bijgestaan met het uitzoeken van spullen uit onze boedelbank en inrichting van hun nieuw toegewezen woning. Er zijn ontzettend veel spullen naar toe gebracht en één item willen wij graag laten zien en dat is een prachtig stapelbed met onderliggend bureau en ingebouwde kast. Het was een flinke klus maar dan heb je ook wat!

iraans gezin iraans gezin

Spierziekte

Tja, hier weer een andere, zeer uitzonderlijke situatie. In het recente verleden zijn we al eens eerder flink in de weer geweest met een persoon die een zeer ernstige spierziekte heeft. Ten gevolge daarvan is hij aan zijn rolstoel gekluisterd en helaas had hij lange tijd qua woon-verblijfplaats een zwervend bestaan.

spierziekte

Regelmatig hebben we hem verhuisd maar echt een plekje voor hem zelf leek een utopie. In nauwe samenwerking met het Meester Geertshuis is daar gelukkig dan toch definitief verandering in gekomen. Onlangs mochten wij hem verhuizen vanuit de Crisisopvang naar een prachtige kamer waar hij lekker zelfstandig mag wonen maar ook mag leunen op toegesneden persoonlijke hulp. Vanuit onze boedelbank hebben tal van inboedel kunnen regelen (o.a. een hoog- laagbed en sta-op stoel).

spierziekte

Dwarslaesie

Een persoon woonde 3 hoog en kon vanwege een dwarslaesie zijn woning niet meer bereiken. Er werd een zorg appartement gevonden en wij hebben de verhuizing op ons genomen. Gelukkig kan hij nu weer prima in zijn nieuwe onderkomen wonen.

dwarsleasie dwarsleasie

Vuilnisbelt

Via Meldpunt Bijzondere Zorg werden wij in contact gebracht met een vrouw die in een ernstig vervuilde woning woonde. Na ons bezoek en bezichtiging van de situatie is de desbetreffende persoon eigenlijk tot een soort inkeer gekomen. We waren blij verrast dat zij zelf haar keuken al flink had aangepakt en die zag er alweer zeer acceptabel uit. In de overige ruimtes van het appartement lag nog voldoende om ons op uit te leven. Rond haar bed bijvoorbeeld een soort van vuilnisbelt die we te lijf gingen met bezem en sneeuwschuiver. Ze had er vreselijk tegenop gezien maar wat was ze na afloop blij! Na dit grove werk wordt nu op een ander tempo met haar meer ingezoomd op detail en het ziet er allemaal veelbelovend uit!

Slapen op de grond

Via het Meldpunt Bijzondere Zorg werden wij in contact gebracht met een persoon die alleen nog in het kleine gangetje ruimte kon vinden om te leven en te slapen. Er stond geen bed dus werd er, zonder enige comfort, op de grond geslapen. Een ondenkbare situatie maar helaas al een zeer lange tijd een feit. De rest van de woning is niet te betreden.

Inmiddels hebben we al wat ruimte kunnen creëren, althans in 1 slaapkamer, en in ieder geval weer een bed kunnen plaatsen vanuit onze boedelbank. De volgende dag werd ik door de persoon gebeld: “ik ben zo ontzettend dankbaar, ik heb zo heerlijk geslapen…”

Triest bericht

triest bericht

Op 2 februari 2022 hebben wij afscheid moeten nemen van onze vriend en zeer trouwe medewerker van House of Hope. Na zijn pensionering heeft hij zich vrijwel naadloos als vrijwilliger gemeld bij House of Hope en vele jaren met hart en ziel meegewerkt. Van zijn professionele timmermansbekwaamheden hebben wij vaak zeer dankbaar gebruik gemaakt. Ook qua persoon, niets was te veel voor hem, altijd vrolijk, wordt hij zeer gemist.

triest bericht triest bericht

Aanbeveling

aanbeveling

De inzet van House of Hope bij hygiënische probleem huishoudens geeft mij als medewerker van het Bijzonder Zorg team een ingang om verder te kunnen werken met deze bijzondere doelgroep. Het geeft vertrouwen en ingang tot een mooie samenwerking tussen de praktische ondersteuning vanuit House of Hope enerzijds en meer specialistische ondersteuning vanuit het Bijzonder Zorg team anderzijds. Het biedt verlichting bij hen die vaak niet meer weten waar te beginnen, de eerste stappen worden gezet en daarin is House of Hope voor ons onmisbaar!

Bouwers

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 76 “bouwers” betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar HONDERD (100) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”

rekeningnummer:

NL24INGB0006598110

WIJ HELPEN MENSEN

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die, vanuit een christelijke identiteit, de helpende hand reikt naar hen die zich in een knelsituatie bevinden zonder hierbij onderscheid te maken naar religie of herkomst.

We willen een open en respectvolle ontmoeting tussen mensen stimuleren, de leefbaarheid in de wijk/stad vergroten en het persoonlijk welzijn van mensen bevorderen.

Onze slogan is dan ook: “Wij helpen mensen“.

Bouwt u mee aan “ons” HUIS!

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 76 “bouwers” betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar HONDERD (100) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”
rekeningnummer:
NL24INGB0006598110
HOUSE OF HOPE

Info over House of Hope:
Bezoekadressen : zie onze website voor openingstijden en aanvangstijden voor lunch en diner!

Rivierenwijk, Grevelingenstraat 1, Deventer
Borgele, Dreef 1, Deventer
Telnr. : 06-22783677
Email : info@houseofhopedeventer.nl
Website : www.houseofhopedeventer.nl

GIFTEN ZIJN WELKOM op rekeningnummer:
NL24INGB0006598110 t.n.v.
Stichting House of Hope Deventer
Uw gift is fiscaal aftrekbaar

Deel dit bericht

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

House of Hope wil mensen in Deventer hoop geven door praktische hulp te verlenen en zo hun ‘welzijn’ vergroten.