NIEUWSFLITS

 • Dagje uit

 • House of hope Apeldoorn

 • Her serviceteam

 • Vervuilde woning

 • Eindejaarsgift

 • Samenwerking meldpunt bijzondere zorg

 • Impact

 • Back up team Johan

 • Vrijwilligers gevraagd

 • Boedelbank

House of Hope Deventer

Dagje uit

Eind september zijn we met de bezoekers en enkele vrijwilligers van House of Hope een dagje uit geweest
Totaal waren we met 23 personen, zowel van House of Hope Rivierenwijk als ook bezoekers van House of Hope de Schalm. We zijn met een seniorenbus (let wel: dit heeft niet van doen met de leeftijd van de bezoekers maar met de leeftijd van de bus😊) naar Ter Schuur gereden.
Daar bevindt zich een oud ambacht en speelgoed museum. We zijn die dag enorm verwend met eten en drinken.
In het museum stond een bordje met: “hoe meer je herkend, hoe ouder je bent”.
Ik kan u verzekeren dat we heeeel veel herkend hebben van vroeger. Maar ouderdom is slechts fysiek. Geestelijk zijn we allemaal nog piep jong 😊
We kijken terug op een geweldige dag!

House of hope Apeldoorn

Op 8 oktober heeft onze medewerker Bert samen met zijn vrouw op de “Kom in de Kerk” markt in Apeldoorn gestaan. Zoals op de foto te zien is was er promotiemateriaal van HoH en verkochten ze er mooie kaarten. Veel mensen toonden interesse en Bert kon informatie geven over ons werk. Wie weet hebben we straks ook nog een HoH in Apeldoorn!

Het service team

We hadden bij iemand een mooie grote kledingkast geplaatst. Maar 1 scharnier was kapot en de deuren hingen scheef. Ook daar hebben we onze vakmensen voor. Will en Dirk zijn als echte servicemonteurs aan het werk gegaan en het scharnier zit weer vast en de deuren hangen er nu recht in. Ook doen Will en Dirk nog wel eens de technische klusjes.
Zo was er een mevrouw die een hordeur (bouwpakket) gekocht had, maar niemand uit haar netwerk kon deze in elkaar zetten en plaatsen. Will en Dirk  werden gevraagd, en in een paar uurtjes was het weer gefixed! Top!

Vervuilde woning

Via Meldpunt Bijzondere Zorg kregen wij een aanvraag voor een cliënt die erg veel spullen verzameld had en wiens keuken erg vervuild was. De woningbouwvereniging wil wel een nieuwe keuken plaatsen maar dan moet de woning eerst wat leefbaarder worden en de keuken opgeruimd worden. Meneer heeft erg veel boeken en spullen en wil daar geen afstand van doen, maar het pas ook niet allemaal in zijn woning. Daarom is afgesproken dat er een ruimte in een opslag gehuurd wordt waar de boeken allemaal naar toe kunnen.

Wij hebben in 2 dagen 3 aanhangers vuil naar de stort gebracht en ongeveer 50 dozen met boeken en andere zaken naar opslag gebracht. De keuken is nu leeg. De hal ook maar de kamer nog maar voor de helft. De begeleider gaat nu kijken of dhr. Gezinshulp kan krijgen en dat hij dan samen met deze gezinshulp spullen gaat inpakken. Wij zullen ongetwijfeld nog weer gevraagd worden om spullen af te gaan voeren naar de opslag. Wordt vervolg zullen we maar zeggen

Eindejaarsgift

Elk jaar doen er weer meer mensen een beroep op House of Hope om hen te helpen om uit hun knelsituatie te komen. Het is geweldig dat we met een team van vrijwilligers en met mensen die ons een warm hart toedragen SAMEN House of Hope mogen zijn. Wij willen jullie dan ook hartelijk danken voor de samenwerking, jullie inzet en ondersteuning!

Om nog meer mensen te kunnen helpen willen wij u vragen om te overwegen om een eindejaarsgift te doneren. Uw donatie kunt u overmaken via de QR-code of op rekeningnummer: NL24 INGB 0006 5981 10 ten name van Stichting House of Hope Deventer. Ook is het mogelijk om te doneren via onderstaande doneerbutton.

Samenwerking Meldpunt Bijzondere Zorg

Sinds een paar jaar werken we samen met Meldpunt Bijzondere Zorg. Het Meldpunt Bijzondere Zorg is een netwerkorganisatie van verschillende zorgaanbieders

 • Dimence (Psychiatrie)
 •  IrisZorg (Maatschappelijke Opvang)
 • Tactus (Verslavingszorg)
 • Pactum (Jeugdhulp)
 • Trajectum (Lvb met gedragsproblematiek)
 • RIBW Groep Overijssel (Woonbegeleiding voor mensen met psychiatrische problematiek).

Vanuit Meldpunt Bijzondere Zorg worden wij betrokken bij probleemhuishoudens. Vaak huishoudens met problemen op het vlak van hygiëne. Wij gaan dan eerst met de hulpverlener bij zo’n gezin kijken hoe de situatie is en daar waar mogelijk gaan wij met het operationele gezin ons inzetten om het huishouden weer op orde te krijgen. Dit kan zijn door gewoonweg wat afval op re ruimen tot soms het compleet reinigen van een sterk vervuilde woning (en soms ook tuin). Het is niet altijd makkelijk werk voor onze vrijwilligers, maar vaak zijn we na een klus weer blij dat we het gedaan hebben. Je ziet dan weer dat de hulpvrager erg blij is met zo’n opgeruimd huis en dit is dan vaak weer de aanzet om het leven weer op te pakken en (bijna letterlijk) met een schone lei verder te kunnen gaan. Wilt u meer info over MBZ klik dan op onderstaande button.

Impact

Annie is een vrouw van 57 jaar en via de woningbouw in beeld gekomen bij het Bijzonder Zorg Team. Haar woning was vervuild en rommelig. Het was in eerste instantie lastig om met Annie in contact te komen want er was sprake van veel schaamte. Toch heeft zij House of Hope toegelaten om haar te helpen bij het afvoeren van spullen.

Zij mist haar sociale leven en het Bijzondere Zorg team gaf aan dat Annie wel een maatje kan gebruiken om op die manier weer positief sociaal contact te hebben. Daarbij is het voor haar ook een motivatie om de drempel te verlagen mensen in haar woning toe te laten. Verder heeft Annie de wens in de toekomst te onderzoeken waar ze blij van wordt. Ze vind het spannend om dit alleen te doen en hier zou het maatje haar ook bij kunnen helpen. Het bijzondere was toen wij met het maatje en haar het kennismakingsgesprek hadden, dat zij aangaf dat door de hulp er meer ruimte in haar huis en hoofd is gekomen. Zij kwam in contact met een vrouw in haar flat waar zij nu meer naar de bingo in het buurthuis gaat .Ook is de relatie met haar dochter verbeterd en zij hebben zich opgegeven om samen een schildercursus te doen. Annie gaf aan dat er in korte tijd veel ten goede is veranderd en dat ze een maatje van HoH in haar achterhoofd wil houden mocht het weer minder goed met haar gaan.

Back up team Johan

Binnen House of Hope werken we met een vast team van vrijwilligers (het operationele team) die op maandag en dinsdag klussen doen. Soms zijn er klussen die niet door de week gedaan kunnen worden of waar het operationele geen tijd voor heeft. Dan is het heel fijn dat we ook nog 3 back-up teams hebben. Deze 3 teams bestaan uit vrijwilligers die zich een paar zaterdagen per jaar beschikbaar stellen voor diverse klussen. Te denken valt dan aan tuinklussen of verfklussen

In november heeft het back-up team van Johan een laminaatvloer gelegd. Bij een man was een leiding gesprongen en zijn laminaatvloer moest vervangen worden. De man had geen geld en ook geen netwerk. Wij zijn door de woningbouwvereniging benaderd of wij het laminaat wilden leggen en zij wilden bij wijze van uitzondering dan wel geld beschikbaar stellen zodat hij nieuw laminaat kon kopen. De woning moest eerst drogen en wij hebben alvast een backup team benaderd en een datum gepland. Al met al is er weer een mooie vloer binnen een korte tijd gelegd. Zowel de huurder als de woningbouwvereniging waren erg blij met onze actie. En wij zijn erg blij dat we vrijwilligers hebben die dit zo snel en kundig opgepakt hebben.

Vrijwilligers gevraagd

Vaak komen we man- vrouwkracht tekort bij de werkzaamheden die we als HoH doen. Wilt u er eens over nadenken of u ook een deel van uw tijd kunt gaan besteden aan het vrijwilligerswerk bij HoH? We zoeken voor  onderstaande taken vrijwilligers:

Vrijwilligers operationeel team:
Het operationele team werkt op maandag en dinsdag. Op deze dagen doen we onze klussen. Hierbij valt te denken aan: goederen ophalen of bezorgen, opruim- en schoonmaakwerkzaamheden, tuinwerk, schilderwerk. Mocht u op deze dagen beschikbaar zijn en bijvoorbeeld 1 keer per maand mee willen helpen, dan kunnen wij u inplannen. Meer info en aanmelden bij Frans Jager. coordinator@houseofhopedeventer.nl

Vrijwilligers back-up teams:
Momenteel hebben we 3 back-up teams. Zij stellen een aantal zaterdagen per jaar beschikbaar voor diverse werkzaamheden. Te denken valt hierbij aan: tuinwerkzaamheden, timmer – en verfklussen en wat zoal verder aan de orde komt. Hoe meer mensen we beschikbaar hebben, des te minder hoeven deze teams ingezet te worden of kunnen we meer klussen doen 😊.
Meer info of aanmelden bij Frans Jager.
coordinator@houseofhopedeventer.nl

Vrijwilligers inloopdagen:
Op maandag en dinsdag is de Oase geopend voor iedereen die behoefte heeft aan een praatje, spelletje of gewoon even een stukje ontspanning. Het gaat hier meestal om een groep van ongeveer 25 mensen. Tussen de middag wordt er gezamenlijk geluncht en op maandag is er een eetgroep. Zowel overdag als bij de eetgroep zijn vrijwilligers nodig om mee te helpen en te fungeren als aanspreekpunt. Wilt u een keer komen om te kijken of dit iets voor u is, meldt u zich dan aan bij Joke ten Napel .
info@houseofhopedeventer.nl

Vrijwilliger Communicatie
We zijn op zoek naar iemand die ons kan helpen met allerlei communicatie werkzaamheden zoals het maken van de nieuwsflits, de website bijhouden en online communicatie. We zijn met elk uurtje dat je kunt blij.
Mail dan naar info@houseofhopedeventer.nl

Boedelbank

Damesfiets
Via Iriszorg kregen we een aanvraag voor een damesfiets. Een cliënt van hen kan een baan krijgen maar heeft geen fiets om daar te komen. En dat is wel nodig om bij het werk te komen. Wij hadden gelukkig nog een fiets staan en deze is dan ook binnen een dag opgehaald.
Gelukkig kan deze cliënt nu op de fiets naar het werk!

Vaak worden wij gevraagd of we spullen hebben voor mensen die het echt nodig hebben. Helaas moeten we nog wel eens “nee” verkopen. Daarom willen we graag een oproep doen voor de volgende spullen:

 • Koelkasten (met vriesgedeelte)
 • Vrieskasten
 • Wasmachines
 • Elektrische kookplaten
 • Televisies
 • Je kunt een berichtje met foto sturen naar: coordinator@houseofhopedeventer.nl of een appje sturen naar 06-21477516

Gift

Om nog meer mensen te kunnen helpen kunt u een gift  overmaken via de QR-code of op rekeningnummer: NL24 INGB 0006 5981 10 ten name van Stichting House of Hope Deventer. Ook is het mogelijk te doneren via onderstaande doneerbutton.

Bouwers

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 76 “bouwers” betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar HONDERD (100) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”

rekeningnummer:

NL24INGB0006598110

WIJ HELPEN MENSEN

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die, vanuit een christelijke identiteit, de helpende hand reikt naar hen die zich in een knelsituatie bevinden zonder hierbij onderscheid te maken naar religie of herkomst.

We willen een open en respectvolle ontmoeting tussen mensen stimuleren, de leefbaarheid in de wijk/stad vergroten en het persoonlijk welzijn van mensen bevorderen.

Onze slogan is dan ook: “Wij helpen mensen“.

Bouwt u mee aan “ons” HUIS!

Voor een goede continuering van onze werkzaamheden zijn we dringend op zoek naar personen die maandelijks € 8,50 (dit is jaarlijks € 102,-) over zouden willen maken. Op dit moment zijn er 76 “bouwers” betrokken en heel graag zouden wij dit uit willen breiden naar HONDERD (100) bouwers!

Pakt u deze uitdaging op en bouwt u mee aan een HOUSE of HOPE?!

Benodigde betalingsgegevens treft u hieronder aan!

Graag o.v.v.: “BOUWSTEEN”
rekeningnummer:
NL24INGB0006598110
HOUSE OF HOPE

Info over House of Hope:
Bezoekadressen : zie onze website voor openingstijden en aanvangstijden voor lunch en diner!

Rivierenwijk, Grevelingenstraat 1, Deventer
Borgele, Dreef 1, Deventer
Telnr. : 06-22783677
Email : info@houseofhopedeventer.nl
Website : www.houseofhopedeventer.nl

GIFTEN ZIJN WELKOM op rekeningnummer:
NL24INGB0006598110 t.n.v.
Stichting House of Hope Deventer
Uw gift is fiscaal aftrekbaar

Deel dit bericht

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

House of Hope wil mensen in Deventer hoop geven door praktische hulp te verlenen en zo hun ‘welzijn’ vergroten.